Η Ξάνθη εκτός από βασίλισσα, φέτος έχει και βασιλιά και μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη - Η αφορμή και η πρόταση

Η Ξάνθη εκτός από βασίλισσα, φέτος έχει και βασιλιά και μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη - Η αφορμή και η πρόταση

H Ξάνθη αύριο θα έχει βασιλιά του καρναβαλιού και όχι μόνο βασίλισσα, όπως γίνεται τόσα χρόνια. Πρόκειται για τον πειρατή της Θεσσαλονίκης, που αυτοπροτάθηκε και η αίτηση του έγινε… viral. Ο ίδιος μιλάει στο Seleo για αυτή την πρωτοβουλία του και την ζωή του ως «Πειρατής» στη Θεσσαλονίκη…

 

Στον Θεολόγο Ηλιού

Επιβλητικός, με εντυπωσιακά ρούχα, δεκάδες δακτυλίδια στα χέρια του και έντονο βλέμμα, ο 51χρονος Παναγιώτης Γεωργίου, από πέρυσι τον Μάρτιο είναι ο «πειρατής» της Θεσσαλονίκης. Ζει τον ρόλο του σχεδόν όλη μέρα και μπορείς να το βρεις σε ένα… πειρατικό καράβι κάτω από τον Λευκό Πύργο που κάνει βόλτες στον Θερμαϊκό!

Ο 51χρονος Θεσσαλονικιός, έγινε viral, καθώς με μια επιστολή που στις πρώτες γραμμές έγραφε «και τους άντρες μάνα του γέννησε», ζήτησε να γίνει ο Βασιλιάς του Θρακιώτικου Καρναβαλιού. Με αυτή την επιστολή ανέτρεψε τα πάντα και φέτος στο καρναβάλι στη Ξάνθη, θα έχει Βασιλιά, Βασίλισσα και δυο πριγκηπέσες!

«Έχω ταχυπαλμίες, γιατί έχω ίστρο και κάνω πρόβα την σκηνή που θα είμαι εκεί. Σκέφτομαι πως θα δώσω την έναρξη του καρναβαλιού, πως θα περπατάω, τι τραγούδι θα διαλέξω. Θέλω να είναι σαν παραμύθι όλο αυτό. Να παίζουμε ένα παιχνιδάκι, να με αντιμετωπίζουν σαν «βασιλιά» δηλώνει ο Παναγιώτης Γεωργίου στο Seleo, λίγο πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη.

Πως ξεκίνησαν όλα

peiratis 01

 

Ο Παναγιώτης Γεωργίου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και πιτσιρίκι έπαιζε μπάλα στην αλάνα του διοικητηρίου. Από νεαρή ηλικία ήταν μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο, ήταν έμπορος τσαντών. Όμως, τον περσινό Νοέμβριο, έκανε διάλυση της εταιρεία, είτε επειδή κουράστηκε, είτε λόγω οικονομικής κρίσης, είτε και για κάποιον λόγο… που ακόμα δεν ξέρει ακριβώς. Ίσως το έκανε, γιατί ήρθε η στιγμή να «σκάσει» μέσα του, αυτό που πάντα πίστευε ότι θα «σκάσει»…

«…Ίσως να ήταν η στιγμή να κάνω και μια άλλη «καριέρα». Έδωσε εντολή ο εγκέφαλος μου ότι πρέπει να κάνω κάτι άλλο στην ζωή μου. Με γέμιζε αυτό που έκανα, αλλά με πλήγωνε λόγω κρίσης. Ωστόσο, το εμπόριο δεν το έχω παραμελήσει, έχουμε μια εταιρεία, στο όνομα του ανιψιού μου και πηγαίνουμε σε μεγάλες εμποροπανηγύρεις» αναφέρει στο Seleo.

Να γίνει Πειρατής, του ήρθε αυθόρμητα μια μέρα που περπατούσε στην παραλία και πολύ απλά είπε… θα το κάνω! «Είδα το καράβι που δουλεύω και μου ήρθε η ιδέα, να γίνω ο πειρατής! Δεν ήξερα από πειρατές, δεν έχω δει καν τους «Πειρατές της Καραϊβικής». Τον μόνο πειρατή που ξέρω είναι αυτόν που είναι πάνω στο ρούμι, τον κάπτεν Μόργκαν. Βρήκα ενδυματολόγο, ετοίμασα κάποια πράγματα και ξεκινήσαμε. Αμέσως είχα μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Κυκλοφορώ πλέον έτσι. Οι περισσότεροι στο δρόμο, ανοίγουν το παράθυρο του αυτοκινήτου και λένε καλά λόγια. Σε τράπεζες και εφορίες δεν παίρνω νούμερο. Αυτά είναι από τα θετικά» λέει χαμογελώντας.

«Πούλησα ένα προσωπικό αντικείμενο… για να εξαργυρώσω την πίστη μου στον πειρατή!»

Πίστεψε τόσο πολύ στον ρόλο του πειρατή, που ως εξαργύρωση πίστης, πούλησε ένα πολύ προσωπικό του αντικείμενο. «Ήξερα ότι θα έχω επιτυχία ως πειρατής. Θα σου πω κάτι, που το λέω για πρώτη φορά. Όταν είπα θα κάνω τον πειρατή, πούλησα ένα προσωπικό αντικείμενο αξίας, γιατί πίστευα τόσο πολύ στο ρόλο και ήθελα να δώσω ένα δικό μου αντικείμενο. Από τα χρήματα πήρα υφάσματα για τα ρούχα του πειρατή. Αλλά δεν το πούλησα επειδή είχα οικονομική ανάγκη, αλλά για να εκφράσω το πόσο πολύ πιστεύω σε αυτό που θα κάνω και να «λάβω» πίσω αυτό που πρέπει.

Ένα παιδάκι ήταν η αιτία να γίνει ο βασιλιάς του Καρναβαλιού

27662084 1828684867144033 1772961539 n

 

Ο 51χρονος, πριν προτείνει να γίνει ο πειρατής της Θεσσαλονίκης, τα Χριστούγεννα του 2016, μετά από ένα ραδιοφωνικό σποτ, πρότεινε σε κατάστημα με παιχνίδια να γίνει ο Αϊ Βασίλης της επιχείρησης. Το έκανε με μεγάλη επιτυχία και ο επιχειρηματίας, του ζήτησε να πάει και στα καταστήματα της αλυσίδας, στην Ξάνθη και στην Δράμα, όπου μοίρασαν παιχνίδια σε παιδιά που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία. Ένα παιδάκι που νοσηλευόταν, θα ήταν τελικά η αιτία για να «πρέπει» να επιστρέψει στην Ξάνθη…

«Όταν πήγα στην Ξάνθη, ως Αϊ Βασίλης, ήταν ένα παιδάκι, πομάκι, από τον Εχίνο. Το παιδάκι αυτό ζήτησε από την οικογένεια του να με ξανά δει ως Αϊ Βασίλης, ρώτησαν το κατάστημα με τα παιχνίδια στην Ξάνθη και τους ενημέρωσαν ότι είμαι πειρατής στη Θεσσαλονίκη. Πριν λίγες εβδομάδες, παιδιά από το χωριό του ήρθαν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και μια οικογένεια μου έδωσε τον αριθμό του παιδιού που με έψαχνε για να τους καλέσω. Μου είπαν οι γονείς του ότι «αν ξανά ανεβείτε στην Ξάνθη, θα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, να μας πάρετε ένα τηλέφωνο να βρεθούμε». Έτσι έψαχνα αιτία να ανέβω στην Ξάνθη. Σερφάροντας στο ίντερνετ, είδα μια δημοσίευση για τις αιτήσεις της Βασίλισσας του Καρναβαλιού. Με το που το είδα, είπα αυτό είναι! Πληκτρολογώ και γράφω: «Και τους άντρες μανάδες τους γέννησαν. Κάνω επίσημη αίτηση να γίνω Βασιλιάς του Καρναβαλιού». Για να μην νομίζουν ότι κάνω πλάκα, τους τηλεφώνησα και ρώτησα αν πήγε το emailμου. Αμέσως έγινε γνωστή η αίτηση μου και μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης, ο Πασχάλης Λύρατζης και ήρθε με συνάντησε στη Θεσσαλονίκη, όπου μιλήσαμε και τα κανονίσαμε».

peiratis 06

Ο Παναγιώτης Γεωργίου δεν ήθελε να ανέβει απλά σε ένα άρμα στην παρέλαση, αλλά να έχει ένα ρόλο που θα απορροφηθεί από όλη την πόλη, για αυτό το λόγο βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στην Ξάνθη. «Τους είπα να ξεχάσουν όλα αυτά που ξέρουνε. Δηλαδή είπα ότι θα είμαι μια εβδομάδα εκεί, θα πάω σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται από τις θρακιώτικες λαογραφικές γιορτές στην Ξάνθη αλλά και σε άλλες γύρω πόλεις. Θα γυρνάω καθημερινά στην πόλη, ως Βασιλιάς της Φιλοξενίας, να μπορεί ο καθένας να βγει φωτογραφία μαζί μου και να το κρατάει ως καρποστάλ, ώστε να λέει ότι ήταν και αυτός στο Θρακιώτικο Καρναβάλι».

Το «όνειρο» του παππού του και το πρόβλημα υγείας… δεν του άλλαξαν την ζωή!

peiratis 05

 

Το 2006 του χτύπησε την πόρτα ο καρκίνος και χρειάστηκε να κάνει χημικοθεραπείες. Πριν από 1,5 χρόνο, χρειάστηκε πάλι να κάνει κάποιες ακτίνες, καθώς βρήκαν κάτι στους λεμφαδένες του. Ωστόσο, τονίζει ότι αυτό δεν του άλλαξε τον τρόπο σκέψης, ώστε να τα παρατήσει όλα και να γίνει πειρατής.

«Όλα αυτά δεν με επηρεάζουν. Αν δεν δουλέψω, θα πεθάνω. Δουλεύω και τα ξεχνώ όλα. Το πρόβλημα υγείας, δεν ήταν αφορμή για να κάνω αυτό που κάνω. Αργά ή γρήγορα, έτσι και αλλιώς, θα γινόμουν είτε πειρατής, είτε καμηλιέρης, είτε Αΐ Βασίλης. Μου έβγαινε. Αν ξαναγεννηθώ πάλι θα ασχολούμουν με το εμπόριο και μετά με την πρώτη ευκαιρία θα γινόμουν πάλι πειρατής». Νιώθει τυχερός που ξεπέρασε το πρόβλημα του και αυτή την στιγμή κάνει αυτό που θέλει. Όμως, ο θάνατος του καλύτερου του φίλου, από την ίδια ασθένεια, τον κάνει να λυπάται και να νιώθει άτυχος. «Για έμενα, πιστεύω ότι είμαι άτυχος, γιατί έχασα τον πιο πιστό μου φίλο από καρκίνο στο πάγκρεας, πριν δυο χρόνια. Αυτό με πλήγωσε πάρα πολύ. Αυτό όμως, ταυτόχρονα με βόηθησε στην άντληση ψυχικών αποθεμάτων».

peiratis 04

Ενώ, όλο αυτό που κάνει, δεν προκύπτει από κανένα απωθημένο ή φλερτ με την ηθοποιία. Αν και ο παππούς του, κάτι είχε ένιωθε για τον μικρό Παναγιωτάκη… «Όταν ήμουν πάρα πολύ μικρός, θυμάμαι ο παππούς μου έλεγε «αν δεν δω τον Παναγιωτάκη ηθοποιό, δεν θα πεθάνω». Αλλά δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου».

peiratis 02

Ευχαριστιέται όταν νιώθει ότι οι συνεργάτες. του που τον έχουν εμπιστευτεί ικανοποιούνται με αυτό που κάνει. Του αρέσει να ικανοποιεί τους συνανθρώπους του και να τους προσφέρει χαμόγελο. Όπως καταλάβατε, δεν περιμένει κανέναν και προτείνει ο ίδιος τον εαυτό του, εκεί που νομίζει. «Διαλέγω που θα πάω. Αν δω κάτι και μου έρθει μια ιδέα, το βάζω σαν στόχο. Δεν διστάζω καθόλου, πάω κατευθείαν και λέω την ιδέα μου». Δέχεται συνεχώς προτάσεις από το εξωτερικό, καθώς ήδη έχει κάνει διαφημιστικές καμπάνιες σε Τουρκία και Βουλγαρία.

 peiratis 03