«Πήγαμε» 60 χρόνια πίσω και μάθαμε την ιστορία του Φραπέ στην 82η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

«Πήγαμε» 60 χρόνια πίσω και μάθαμε την ιστορία του Φραπέ στην 82η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Όλοι πίνουν φραπέ, μα πόσοι γνωρίζουν την ιστορία του;

 

Περνώντας μια βόλτα από το περίπτερο 11 της 82ης ΔΕΘ και το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé», μπορεί κανείς, μέσω της ξενάγησης του στο χώρο, να ανακαλύψει την παραγωγική διαδικασία του στιγμιαίου καφέ, το ταξίδι των κόκκων ανά τους αιώνες και να ξεδιαλύνει τους μύθους από τις αλήθειες του ροφήματος. Στους επισκέπτες παρουσιάζονται ακόμη, οι λεπτομέρειες της στιγμής της εφεύρεσης του φραπέ και στο χώρο εκθέτονται συλλεκτικές συσκευασίες του προϊόντος.

Ξεναγοί του μουσείου ανέφεραν πως το ενδιαφέρον του κόσμου έχει κεντρίσει η εξήγηση της παραγωγικής διαδικασίας του καφέ, καθώς οι επισκέπτες σχολιάζουν φεύγοντας το γεγονός ότι «δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει πριν ο καφές φτάσει στο ντουλάπι του σπιτιού τους».

Για την ιστορία:

Πριν από 60 χρόνια, κατά τη διάρκεια της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βακόνδιος, υπάλληλος της εταιρείας Nestle, θέλησε να φτιάξει καφέ κι επειδή είχε τελειώσει το ζεστό νερό, πρόσθεσε κρύο και χτύπησε το μίγμα. Το «Μουσείο Frappé» τιμά φέτος τη στιγμή της ανακάλυψης του αγαπημένου καφέ της Θεσσαλονίκης!

Δείτε τις φωτογραφίες του seleo.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.