Ο Θεσσαλονικιός που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πιλότος στην Ελλάδα - Συνεχίζει να πετά στα 87 του (ΦΩΤΟ)

Ο Θεσσαλονικιός που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πιλότος στην Ελλάδα - Συνεχίζει να πετά στα 87 του (ΦΩΤΟ)

Πολλοί από εμάς το χαρακτηρίζουν ένα από τα πιο συναρπαστικά επαγγέλματα, πιλότος. Παρά τα 87 χρόνια συνεχίζει να πετάει σε αποστολές έρευνας και διάσωσης προστασίας των δασών από φωτιά και της θάλασσας από την ρύπανση και ηγείται της εθελοντικής ομάδας πιλότων της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε και εδω: Το Seleo πετά με την Aερολέσχη Θεσσαλονίκης, πάνω από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τι είναι η πτήση πυροπροστασίας και πως γίνεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Χρήστος Παπαζαφειρίου έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες ώρες πτήσεων και στα 87, συνεχίζει να κάθεται στο πιλοτήριο, να ίπταται στον ουρανό και να εκπαιδεύει επίδοξους πιλότους στην Αερολέσχη Θεσσαλονίκης.

1papazafiriou

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα 17 του ήταν εθελοντής στην ομάδα καταδρομών. Η πρώτη πτήση με την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης ήταν το 1972 μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να πετάει.

1papazafiriou ΧΡΙ

Είναι πτυχιούχος Νομικής με εξειδίκευση το Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες και διετέλεσε Υποδιευθυντής και Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ.Παπαζαφειρίου, ήταν κυβερνήτης αεροπλάνων της Γεν. Αεροπορίας, ο παλαιότερος εν ενεργεία και επίτιμο μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, επίτιμος Πρόεδρος της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης.

Aeroclub 1938

Η ανεμοπορική ομάδα της Αερολέσχης - Πρωταθλήτρια Ελλάδας το 1938.

Ως πιλότος αεραθλητής έλαβε μέρος σε 43 επίσημους, διεθνείς και πανελλήνιους αεροπορικούς αγώνες με αρκετές πρώτες νίκες και για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής Αεροπορικής Ομάδας. Έχει τιμηθεί  από την Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία, το πυροσβεστικό σώμα, την Αερολέσχη, την πολιτεία και άλλους φορείς.

AcademyAward

Απονομή βραβείου Ακαδημίας Αθηνών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο στον Πρόεδρο της Αερολέσχης, Χρήστο Παπαζαφειρίου.

 Ο κ. Παπαζαφειρίου δημιούργησε την εθελοντική ομάδα της Αερολέσχης και την γνωριμία των νέων με το αεροπλάνο. Μάλιστα όπως αναφέρει στο seleo, πολλοί από του μαθητές που επισκέφτηκαν την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, μετέπειτα έγιναν και αυτοί πιλότοι.

Children-2

Επίσκεψη μαθητών δημοτικού στις εγκαταστάσεις της Αερολέχης. 

Αναγκαστική προσγείωση στις φυλακές Κασσάνδρας στο 2010.

«Χρειάστηκε να κάνω μια αναγκαστική προσγείωση στις 13 Ιουλίου του 2010. Είχα συγκυβερνήτη μου, έναν πατέρα πέντε παιδιών, πετάμε περιπολία, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας και όταν πλησιάζουμε από την «μύτη» της Κασσάνδρας, στη μέση περίπου της διαδρομής, ακούγεται ένας δυνατός ήχος στον κινητήρα από μηχανική βλάβη. Για αρκετή ώρα ψάχναμε που να πραγματοποιήσουμε αναγκαστική προσγείωση, καθώς από την μία πλευρά είχαμε θάλασσα και από την άλλη χαράδρα. Ξαφνικά, κοίταξα το αριστερό μου φτερό και είδα ένα χωράφι, επέλεξα να κάνουμε εκεί την προσγείωση. Ωστόσο, προσγειωθήκαμε στις φυλακές Κασσάνδρας, καθώς το χωράφι ήταν των φυλακών Κασσάνδρας», εξιστορεί στο seleo.

1papazafiriou xristos xalkidiki

13/07/2010 - Αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι των φυλακών Κασσάνδρας, λόγω βλάβης στον κινητήρα.