Η άγνωστη «όαση»  της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Η άγνωστη «όαση» της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Έχουμε χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια φορές περάσει από  έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, την Τσιμισκή και όμως... σε ένα απο αυτά τα κτίρια που προσπερνάμε καθημερινά πηγαίνοντας για τις καθημερινές μας δουλειές κρύβεται μια «όαση» που δε θυμίζει σε τίποτα τη βαβούρα της πόλης.

 

Μια πρασιά, μια αυλή κρυμμένη, την οποία πιθανότατα δεν έχεις προσέξει ακόμη κι αν έχεις περάσει από έκει από τότε που πάτησες το πόδι σου στη Θεσσαλονίκη, φιλόξενη από τον θόρυβο και την «τρέλα» της καθημερινότητας.

Μερικά βήματα πριν φτάσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, στην πολυκατοικία με το νούμερο 33, μπαίνοντας μέσα στον χώρο δε θα δεις τίποτα παραπάνω από πινακίδες με γραφεία και ένα μικρό κυλικείο, αν όμως κοιτάξεις λίγο καλύτερα και κάνεις λιγότερο από τέσσερα βήματα, βλέπεις μπροστά σου ένα καταπράσινο τοπίο ανάμεσα στα πανύψηλα κτιρία που τον περιτριγυρίζουν , ένα μεγάλο κήπο με τραπεζάκια και πολλά φυτά, μικρά και μεγάλα αλλά και πολλά λουλούδια φυτευμένα σε πολλών χρωμάτων ζαρντινιέρες δεξιά και αριστερά στους τοίχους.

Το συγκεκριμένο κατάστημα μετρά πέντε χρόνια ζωής, δημιουργήθηκε το 2012, ωστόσο το 2015 άλλαξε χέρια, με τους σημερινούς ιδιοκτήτες να έχουν κράτησει πολλά από τα στοιχεία του προηγούμενου ιδιοκτήτη, προσθέτοντας τις δικές τους πινελιές, αλλά και φτιάχνοντας τον κήπο που βρίσκεται στο κέντρο του μαγαζιου περιτριγυρισμένο από τραπεζάκια και καναπέδες.

Ανακαλύπτεις χρώμα και μια αύρα που μοιάζει να έρχεται από τα παλιά, μια αισθητική ιδιαίτερη, ήχους, γεύσεις και μυρωδιές που ξυπνούν αποπνέουν οικειότητα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Image8Back Side Garden tsimiski thess

Image3Back Side Garden tsimiski thess

13718525 750292148406428 7044850721735455731 n

Image12Back Side Garden tsimiski thess

Image11Back Side Garden tsimiski thess

Image9Back Side Garden tsimiski thess

Image6Back Side Garden tsimiski thess

Image5Back Side Garden tsimiski thess

Image4Back Side Garden tsimiski thess

Image3Back Side Garden tsimiski thess

Image2Back Side Garden tsimiski thess