Δέκα επώνυμοι εξηγούν γιατί λατρεύουν τη Θεσσαλονίκη και αποφάσισαν να τρέξουν στο Μαραθώνιο

Δέκα επώνυμοι εξηγούν γιατί λατρεύουν τη Θεσσαλονίκη και αποφάσισαν να τρέξουν στο Μαραθώνιο

Παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές και πολιτικοί μιλούν στο Seleo και αποκαλύπτουν τον λόγο που λατρεύουν τη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν διστάζουν να την συγκρίνουν και με την Αθήνα!

Από τον Θεολόγο Ηλιού

Φωτογραφίες: Αργυρώ Μπαρή 

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Πάνω από 20.000 κόσμος έτρεξε στον  Μαραθώνιο, στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, έτρεξαν και πάρα πολλοί επώνυμοι, δίνοντας και αυτοί την δικιά τους λάμψη στην μεγάλη γιορτή της πόλης. 

Τραγουδιστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, μοντέλα αλλά και πολιτικοί έβαλαν τα αθλητικά τους και έτρεξαν ενισχύοντας το φιλανθρωπικό σκοπό του Μαραθώνιου. Οι περισσότεροι, ήρθαν κατευθείαν από την Αθήνα και μιλώντας στο Seleo δεν δίστασαν να αναφερθούν στην αγάπη τους για την διαφορετικότητα που έχει η Θεσσαλονίκη! Ενώ, αυτοί που είναι από την Θεσσαλονίκη, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να βρουν μόνο έναν λόγο για να την λατρεύουν...

Αντώνης Σρόιτερ

sroiter

«Η Θεσσαλονίκη βγάζει μια ενέργεια και διάθεση, που δεν είναι εύκολο να βγει όταν ζεις σε μια πόλη, όπως η Αθήνα, που οι ρυθμοί είναι πάρα πολύ γρήγοροι και είσαι σε μια καθημερινή πίεση λόγω δουλειάς. Με ξεκουράζει η Θεσσαλονίκη και με γεμίζει με καλή ενέργεια. Μακάρι να μπορούσα να ερχόμουν συχνότερα… Θα το προσπαθήσω!» 

Σάσα Σταμάτη

sasa stamati

«Θα μπορούσα να σου πω ότι λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, για «χίλιους λόγους», που λέει και το τραγούδι του Οικονομόπουλου... Καταρχάς, αυτό που μου αρέσει και δεν υπάρχει στην Αθήνα, είναι ότι εδώ οι άνθρωποι σου λένε αυτό που νιώθουν, δεν κάνουν δημόσιες σχέσεις και δεν το παίζουν καλοί. Είτε  χαρά, είτε λύπη την εκδηλώνουν και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επειδή και εγώ έτσι είμαι , αυτό το πράγμα μου αρέσει πολύ στη Θεσσαλονίκη!»

Θοδωρής Μαραντίνης

marantinis

«Η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου! Είναι πολλά περισσότερα για μένα η πόλη αυτή. Νιώθω οικία και φιλικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό!»

Δημήτρης Αλεξάνδρου

alexandrou

«Για εμάς τους Αθηναίους, νομίζω η Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ όμορφο σαββατοκύριακο. Πόσο μάλλον για εμάς που αγαπάμε τον αθλητισμό και γίνονται εδώ τέτοιες διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». 

Έλενα Ράπτη

rapti

«Την λατρεύω για τους ανθρώπους της! Είναι φιλικοί, εγκάρδιοι, ωραίοι άνθρωποι! Για τις γειτονιές της… Που ακόμα αποτελεί μια ανθρώπινη πόλη!»

Γιώργος Μανίκας

manikas

«Είναι το όνειρο του καθένα να έρθει να μείνει στη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσα να έμενα μόνιμα εδώ, γιατί τα έχει όλα! Έχει και βαβούρα και ησυχία, ο κόσμος είναι πολύ θετικός και αυτό το νιώθεις και την μέρα αλλά και την νύχτα όταν βγαίνεις. Είναι από τις ιδανικές πόλεις!»

Στέφανος Κωνσταντινίδης

stefanos konstantinidis

«Έχει ανθρώπους ανοιχτόκαρδους με πηγαίο χιούμορ και έχουν πολύ εύκολη την «καλημέρα».

Bαλάντης

valantis

«Ο αυθορμητισμός του Θεσσαλονικιού. Αυτό μ’ αρέσει, γιατί είμαι και εγώ αυθόρμητος άνθρωπος.»

Νικολέτα Ράλλη

nikolleta ralli

«Είναι τόσο όμορφη η Θεσσαλονίκη… τι να πρωτοπώ! Είμαι τυχερή, γιατί μένω στο κέντρο της πόλης και πάω παντού με τα πόδια, κάτι που αν μένεις στην Αθήνα δεν υπάρχει! Κάθε στενό της κρύβει έναν θησαυρό, είτε μαγαζί με ωραίο φαγητό, είτε ένα μαγαζί για να αγοράσεις κάτι! Μου αρέσει πάρα πολύ!»

Γιάννης Αϊβάζης

aivazis

«Η Θεσσαλονίκη νομίζω είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδος και όχι η Αθήνα. Εκπέμπει ερωτισμό, αγάπη, αδελφοσύνη, ενότητα, δηλαδή όλα όσα πρέπει να εκπέμπει μια πρωτεύουσα.»