Ο ζωγράφος που πούλησε 500 «Λευκούς Πύργους» (ΦΩΤΟ)

Ο Λευκός Πύργος είναι το πιο πολυσύχναστο και το πιο αγαπητό μνημείο της Θεσσαλονίκης για τους τουρίστες. Αυτό φαίνεται ακόμα από τους πλανόδιους πωλητές που βγάζουν τα προς το ζην σε κεντρικά σημεία της πόλης. 

 Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

Όσοι έχετε περάσει μια βόλτα από την πλατεία Αριστοτέλους μπορεί να είδατε τον κ. Αντρέα, έναν πλανόδιο ζωγράφο που τα τελευταία 24 χρόνια ομορφαίνει την πόλη με τις μπογιές και τα πινέλα του.

zwgrafos aristotelous 01

Από το 1991 ζωγραφίζει πίνακες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με βασικά του "στέκια" την πλατεία Αριστοτέλους και τον Λευκό Πύργο, ενώ το καλοκαίρι είναι πιθανόν να τον πετύχετε και σε κάποιο νησί. 

zwgrafos aristotelous 01

Η βασική του πελατεία, όπως μας λέει είναι περισσότερο ξένοι τουρίστες ή και Έλληνες που έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας. "Αγαπάω τη Θεσσαλονίκη και αυτό φαίνεται και από τους πίνακές μου. Έχω ζωγραφίσει πολλά μέρη της πόλης, ενώ αυτό που πουλάει περισσότερο είναι ο Λευκός Πύργος. Έχω πουλήσει πάνω από 500 κομμάτια", μας λέει ενώ προσθέτει πως τον τελευταίο καιρό, λόγω της οικονομικής κρίσης η πελατεία του έχει μειωθεί αισθητά.

zwgrafos aristotelous 01

Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν πτοείται και θα συνεχίσει να ζωγραφίζει, καθώς μέσα από τα έργα εξασφαλίζει όχι μόνο την έκφραση αλλά και την επιβίωσή του. Οι πίνακές του πωλούνται από 20 μέχρι και 50 ευρώ. 

zwgrafos aristotelous 01

zwgrafos aristotelous 01