Τρόπους για να μειώσουν το κόστος που προκύπτει από τις τεράστιες αυξήσεις στο ηλιέλαιο ψάχνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στη Χαλκιδική. Ένας από αυτούς είναι να σταματήσουν το τηγάνισμα και να… αρχίσουν το ψήσιμο. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης στον Alpha 989.
”Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα. Ηλιέλαιο και άλευρα έχουν πάρει την ανιούσα. Από 32 ευρώ έως και 35 ευρώ πωλείται αυτή τη στιγμή το ηλιέλαιο. Υπάρχουν ετικέτες που πωλούνται στην αγορά 4 ευρώ. Δεν ξέρουμε εάν θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το επόμενο διάστημα. Είναι θετικό ότι θα υπάρχει ένα πλαφόν στις τιμές, ώστε να μην έχουμε αισχροκέρδεια. Είναι μια παρά πολύ δύσκολη η κατάσταση. Έχουν αρχίσει οι επιχειρηματίες να ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το κόστος. Βλέπουμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγορά, είναι παγωμένη η κατάσταση”, δήλωσε -μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.