Υπάλληλοι ζαχαροπλαστείου γεμίζουν κουτιά με μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων έκαναν την εμφάνιση τους στα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας αμέσως τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τσάτσου
Από τα εργαστήρια των ζαχαροπλαστείων, όπου παρασκευάζονται εκατοντάδες κιλά κουραμπιέδων και μελομακάρονων κάθε μέρα, αναδύονται οι έντονες μυρωδιές της άχνης και του μελιού. Κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα ή μισοφέγγαρο, μελομακάρονα απλά ή με επικάλυψη λευκής, γάλακτος ή και σοκολάτας υγείας, ισλί κι άλλα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων βρίσκονται στις προθήκες των ζαχαροπλαστείων της πόλης.
Αυξημένες κατά -τουλάχιστον- 0,50 ευρώ σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα οποία πωλούνται στα ζαχαροπλαστεία από εννέα έως και δεκαπέντε ευρώ.
Δείτε το ρεπορτάζ: