Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Βουλιάζει από κόσμο το Καπάνι – Οι τελευταίες αγορές και οι...

Θεσσαλονίκη: Βουλιάζει από κόσμο το Καπάνι – Οι τελευταίες αγορές και οι προτιμήσεις των καταναλωτών (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Σφύζει από ζωή το Καπάνι της Θεσσαλονίκης κυρίως τις ημέρες των γιορτών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κεντρικής αγοράς, Χρήστο Νικολόπουλο, το Καπάνι “βούλιαξε” από κόσμο τοι τελευταίο διάστημα.

Υπάρχουν πιστοί Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κάνουν τα ψώνια τους από την συγκεκριμένη αγορά για πάνω από 50 χρόνια, ενώ υπάρχουν καταστήματα, τα οποία λειτουργούν από το 1953. Αυτές τις ημέρες, ο κόσμος επισκέπτεται την αγορά για να αγοράσει κάποια είδη για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, όπως τον πατροπαράδοτο παστουρμά αλλά ακόμη και θαλασσινά και ψάρια, πέρα από τα κρεατικά.

Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που προτιμούν το αρνάκι και το κατσικάκι που είναι πρώτης ποιότητας. Οι περισσότεροι, πάντως, λένε ότι δεν θα ήθελαν να αλλάξουν τίποτα από την συγκεκριμένη αγορά και ότι την αγαπούν, όπως είναι.

Στην παραδοσιακή αγορά “Βλάλη” μπορεί να απολαύσει κανείς το τσιπουράκι του στα παραδοσιακά καφενεδάκια. Μία χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι το “καφενείο του Ευριπίδη”, ιδανικό για έναν μεζέ με ούζο ανάμεσα στα ψώνια.

Ένας 90χρονος, ο οποίος όλη του τη ζωή κάνει τις αγορές του από την παλαιότερη υπαίθρια αγορά της πόλης, έδωσε τις ευχές του στην κάμερα της ΕΡΤ3, και αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα