Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη - ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα μη...

Θεσσαλονίκη – ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ-Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητική πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στην πορεία συμμετέχουν φοιτητές, μαθητές, καθηγητές καθώς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και πλήθος κόσμου φωνάζει συνθήματα, ενώ υπάρχουν και πανό υπέρ της δημόσιας παιδείας.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και το πλήθος κόσμου είναι έτοιμο να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (Εγνατία, Αγίας Σοφιάς, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία), να κατευθυνθεί προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να καταλήξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για την ώρα έχουν κλείσει μόνο το ένα ρεύμα.
Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο φοιτητικός σύλλογος Νομικής, ενώ κυριαρχεί το σύνθημα “Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές”.
Μεταξύ άλλων ακούγεται και το σύνθημα”Διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία”.

Το συλλαλητήριο γίνεται με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα