Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Τι έδειξε η τελευταία εξέταση στο 2,5 ετών κοριτσάκι που πέθανε...

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η τελευταία εξέταση στο 2,5 ετών κοριτσάκι που πέθανε στον Αγ. Στυλιανό – Το πρόβλημα στις αμυγδαλές

Το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, που έμενε τα δύο τελευταία χρόνια. Λίγες ώρες νωρίτερα το παιδί είχε εξεταστεί από γιατρούς…

Νέα στοιχεία στο θρίλερ με το κοριτσάκι που το πρωί ξεψύχησε στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ένα παιδί μόλις 2,5 ετών που λίγες ώρες νωρίτερα είχε εξεταστεί από γιατρούς. Του είχε χορηγηθεί αντιβίωση, την οποία άρχισε να παίρνει λίγες ώρες μετά. Το αγγελούδι επρόκειτο να επιστρέψει στη μητέρα του, μέσα στις επόμενες μέρες. Οι γιατροί είχαν ζητήσει από τους υπεύθυνους του βρεφοκομείου να παραμείνουν κοντά στο παιδί, μέχρι να ξεπεράσει την ίωση που αντιμετώπιζε. Λίγες ώρες μετά το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή, στο κρεβάτι που είχε πέσει για ύπνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το παιδί μεταφέρθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δόθηκε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και να γινει επανέλεγχος μετα απο δεκα ημέρες. Οι γιατροί ήθελαν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της μικρής, καθώς έκριναν ότι υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργείο στις αμυγδαλές. Διαπίστωσαν υπερτροφη αμυγδάλων και ρινίτιδα.

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δε κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Κάποια στιγμή, λίγο πριν καταλήξει, η υπεύθυνη βρεφονηπιοκόμος διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι είχε δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως μέχρι να επιστρέψει το παιδί είχε καταλήξει και οι προσπάθειες που ακολούθησαν για να επανέλθει στη ζωή, αποδείχθηκαν άκαρπες.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να διενεργήσει ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα