Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία προχωρούν δήμοι της Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.
Η συγκέντρωση των ειδών που θα αποσταλούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις πληγείσες περιοχές γίνεται από την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπαραστέκεται στους κατοίκους της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές σεισμικές δονήσεις. Πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ηθική μας συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, ως Περιφέρεια θα συνδράμουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των δραματικών επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες των δύο χωρών. Καλώ τους συμπολίτες μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία μας να συγκεντρώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τις περιοχές που επλήγησαν και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν χάρις στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τους διακρίνει, όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο».
Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου, δήλωσε πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαχρονικά στέκεται στο πλάι των ανθρώπων που δοκιμάζονται από ακραίες καταστάσεις και εν προκειμένω σε μία δύσκολη χρονική περίοδο, εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη όλων μας για τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη κινητοποιήσει τις υπηρεσίες της και προετοιμάζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας».
Όσες επιχειρήσεις και πολίτες έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, στα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, από τις 08:00’ ως τις 14:30’.
Είδη που συλλέγονται:

Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ)
Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)
Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
Εμφιαλωμένα νερά

Χώροι συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας:
Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: κτίριο Βασ. Όλγας 198 και κτίριο 26ης Οκτωβρίου 64
Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: Μητροπόλεως 44
Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Ανδρέα Παπανδρέου 3
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: 28ης Οκτωβρίου 40, (πρώην ΚΕΠ)
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: Διοικητήριο Έδεσσας
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: Κων/νου Καραμανλή 36
Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: Διοικητήριο Πολυγύρου.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου στα τηλέφωνα 2313 330802 και 804.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν τα είδη συλλογής είναι:

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια, σκηνές και φακοί

Είδη ρουχισμού: κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μάσκες, κ.ά.)

Συσκευασμένη ξηρά τροφή (κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α.), εμφιαλωμένα νερά κλπ.

Βρεφικές τροφές (παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας)

Πάνες ενηλίκων

Σημεία συλλογής:

ΠΥΛΑΙΑ

Δημαρχείο Πυλαίας, Κ. Παλαιολόγου 1

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Αγίου Χριστοφόρου 1 – Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας, Μαλακοπή

ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Σχολείων 2Α

ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ

Δημαρχείο Ασβεστοχωρίου, Δημοκρατίας 1

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ

Κοινότητα Χορτιάτη, Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου

ΦΙΛΥΡΟ

ΚΑΠΗ Φιλύρου, Πλατεία Ελευθερίας

Ημέρες συγκέντρωσης:

Τετάρτη 8/2, Πέμπτη 9/2 και Παρασκευή 10/2:

Ώρες συγκέντρωσης: 08.00-20.00

Σάββατο 11/2 και Κυριακή 13/2:

09.00-15.00

Δευτέρα 13/2:

08.00-15.00

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ και στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ θα αποσταλούν προς τις δύο χώρες σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας.

Πληροφορίες: κ. Νατάσα Χατζούδα, τηλ. επικοινωνίας 23133220670, 2313302677, email: helpline@pilea-hortiatis.gr

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στο πλαίσιο της δράσης αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΚΕΔΕ και συμμετέχει ο Δήμος Ωραιοκάστρου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας διευκρινίζεται με νεότερη ενημέρωση ότι τα είδη που συλλέγονται είναι:

• Είδη ατομική υγιεινής.

• Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κ.ά.).

• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, σκηνές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΤΡΟΦΙΜΑ

Η συγκέντρωση του ανθρωπιστικού υλικού θα γίνεται έως και την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην οδό Αργυρουπόλεως 4, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και στα κτίρια των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου, καλώντας στα τηλέφωνα 2313304030 και 2313304068.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -ΣΥΚΕΩΝ

Οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, μπορούν να απευθύνονται στα εξής σημεία:

Στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νεάπολης και Συκεών από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

-Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών, Στρ. Σαράφη 1 (Δημαρχείο, ισόγειο)

-Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125 (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης)

Σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες

-Α’ Κ.Α.Π.Η. Συκεών
Καυκάσου 66, Συκιές

-Β’ Κ.Α.Π.Η. Συκεών
Επταπυργίου 80, Συκιές,

-Γ’ Κ.Α.Π.Η. Συκεών
Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2 γωνία, Συκιές

-Α’ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης
Κουντουριώτη 29, Νεάπολη

-Β’ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης
Δ. Κομνηνού 3, Νεάπολη

-Κ.Α.Π.Η. Πεύκων
Ειρήνης 19 (Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων)

-Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου
Ηπείρου 9-11, Άγιος Παύλος

-Κ.Α.Π.Η. Ευαγγελίστριας
Καλής Ελπίδος 54, Άγιος Παύλος

Στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας δήμου Νεάπολης-Συκεών (Λεχόβου 4, Συκιές) από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες είναι: κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη υγιεινής.

Ο δήμος θα ενημερώσει εγκαίρως και για τις επόμενες αποστολές.
Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται στα τηλέφωνα 2313 313151, 2313 313341, 6944 353747 (Τάσος Τσακιρίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας).

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο ισόγειο της ΥΚΠΑΑΠ, όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, επί της Χρ. Σμύρνης 29 στην πόλη του Λαγκαδά, από την Τετάρτη 8, έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, από τις 08.00 π.μ. έως τις 04.00 μ.μ.

Σημεία συγκέντρωσης θα βρίσκονται και σε όλες τις έδρες των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λαγκαδά (Σοχού, Ασσήρου, Λαχανά, Καλινδοίων, Βερτίσκου και Κορώνειας).

Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
Είδη ατομικής υγιεινής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2394025517

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στα εξής σημεία:
∙ Τα Γραφεία της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης (στο 2ο χιλιόμετρο Θέρμης Τριαδίου, οδός Γιώργου Κουγιάμη, κτίριο Οικονομικής Υπηρεσίας), πρωινές ώρες από τις 08.00 έως τις 15.00 και απογευματινές ώρες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 18.30 έως 20.30.
∙ Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης καθημερινά πρωινές ώρες από τις 08:00 έως τις 14:00.
∙ Τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας Μίκρας στην Καρδία, απογευματινές ώρες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή και Κυριακή, από τις 18.30 έως τις 20.30.
∙ και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, καθημερινά πρωί από τις 08:30 έως τις 13:30 και απόγευμα από τις 18.00 έως τις 20:30, ενώ την Κυριακή από τις 11:00 ως τις 13:00 και από τις 18:30 έως τις 20:30.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορείτε να προσφέρετε
Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμούς). Επίσης, βρεφικές πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια και είδη ατομικής υγιεινής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας στο 2310478041, του Κοινωνικού Παντοπωλείου 231466691, ή με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη στο 6972312198 ή την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου στο 6932761788.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

«Στεκόμαστε με σεβασμό και συμπόνοια μπροστά στον ανθρώπινο πόνο χωρίς δεύτερη σκέψη. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν χάσει τις οικογένειές και όλα τα υπάρχοντά τους, με όποιο τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μετά από επικοινωνία που είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα με το προξενείο της Συρίας, ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Καλαμαριάς σε φάρμακα, καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη. Ανάλογη επαφή έγινε και με το προξενείο της Τουρκίας, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμη κάποια απάντηση, για το ποιες ανάγκες υπάρχουν, καθώς οι περισσότερες έχουν καλυφθεί.

Έτσι λοιπόν από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα 13/2 (εκτός Σαββατοκύριακου) θα συγκεντρώνονται: αντιφελγμονώδη φάρμακα, παιδικά σιρόπια, αντιπυρετικά, αποστειρωμένες γάζες, επίδεσμοι, betadine, στο Κοινωνικό Φαρμακείο επί της οδού Γ. Παπανικολή 18 με Αμισού, από τις 8π.μ έως τις 2μ.μ.

Όσοι επιθυμούν να στείλουν κουβέρτες ή ρούχα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα