Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακή μελέτη για την πορεία του Fly Over

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακή μελέτη για την πορεία του Fly Over

- Advertisement -

Η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία θα υποδείξει τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην κυκλοφορία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Fly Over, αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.

Τη μέριμνα για τη μελέτη, η οποία θα εμπλουτίζεται με επικαιροποιημένα στοιχεία, αναλαμβάνει ο ΟΣΕΘ. Η μελέτη θα καταγράψει τις μετακινήσεις που γίνονται στην πόλη, θα αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες του συγκοινωνιακού έργου όπως αυτές αποτυπώνονται στην καθημερινότητα όλων μας και θα προτείνει διαχειριστικές παρεμβάσεις με χρονική κλιμάκωση.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για το σχέδιο υλοποίησης του έργου και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να μεριμνήσουν για την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Το Υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, αναλαμβάνει το συντονιστικό ρόλο των αρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων. Πέραν του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Καλογερούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας,  ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Κώστας Ταγγίρης, η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου και εκ μέρους της κοινοπραξίας των αναδόχων το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λυσαρίδης, ο διευθυντής κατασκευής του έργου κ. Νικόλαος Κουταβάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου της κοινοπραξίας του έργου Κέδρηνος Λόφος  κ. Παναγιώτης Γαρδελίνος και ο Διευθυντής του εργοταξίου κ. Χαράλαμπος Γρηγοριάδης.

Επίσης, κατά την παρουσίαση του έργου, συμμετείχε ο κ. Απόστολος Φράγκος με την ιδιότητα του μελετητή του έργου.

 Στις επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου η σύνθεση των προσκεκλημένων φορέων θα προσαρμόζεται κατά περίσταση, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν από την ανάλυση των ζητημάτων.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα