Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 23χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 14χρονη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 23χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 14χρονη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και τριών μηνών για διατάραξη συγκοινωνιών που είχε αποτέλεσμα το θάνατο μιας 14χρονης μαθήτριας το 2017, καταδικάστηκε ο 23χρονος σήμερα οδηγός που την παρέσυρε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το δικαστήριο συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα υπάρξει αναστολή της ποινής.

Η 14χρονη επιστρέφοντας από το φροντιστήριο και προσπαθώντας να διασχίσει διάβαση πεζών σε κεντρικό δρόμο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με συνέπεια η ανήλικη να υποκύψει στα βαρύτατα τραύματά της.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη τον Μάρτιο του 2017 και, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα ο 23χρονος – σήμερα – οδηγός του οχήματος. Σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες, οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν παραποιημένο (“φτιαγμένο”) και επιπλέον είχε φθαρμένα ελαστικά. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής σε κάθειρξη 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα