Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα"ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ": Εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας...

“ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ”: Εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

- Advertisement -

Δυναμικό παρόν στην ανησυχητική επικαιρότητα των ημερών δηλώνουν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Ανατολή Κωνσταντινίδου και η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόληψης, Πρόνοιας για τα ΑμεΑ, Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Κοινωνίας των Πολιτών και Εθελοντισμού Σοφία Σαουρίδου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με τις ενημερωτικές ομιλίες πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας που συνδιοργανώνουν την προσεχή Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, στις 7 το απόγευμα.

Η  εκδήλωση “ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ”, εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κατόπιν πρωτοβουλίας  της Ανατολής Κωνσταντινίδου, εμπνεύστρια της δράσης “Λύσε τη Σιωπή”, με επίκεντρο και στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας αλλά την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών.

“Τα καθημερινά περιστατικά επιβεβαιώνουν ότι το κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα της έμφυλης βίας έχει πλέον λάβει ενδημικές διαστάσεις, πόσο δε μάλλον αν αντιληφθούμε πως πρόκειται μόνο για την “κορυφή του παγόβουνου” δεδομένου ότι πολλοί συνάνθρωποι μας βασανίζονται πίσω από τη σιωπή τους. Η έξαρση του πολυδιάστατου φαινόμενου επιβάλει να ενώσουμε δυνάμεις και φωνές για την αφύπνιση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων.  Κανένα παιδί, καμία γυναίκα, κανένας συμπολίτης μας δεν είναι μόνος.  Ως δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα. Βάζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση αλλά και με αυτόνομες δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, ανάχωμα σε κάθε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, σε κάθε της μορφή.” τόνισε σε μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα