Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΚλειστά σχολεία στις Σέρρες σε ένδειξη πένθους

Κλειστά σχολεία στις Σέρρες σε ένδειξη πένθους

Ασύλληπτη τραγωδία σε δημοτικό σχολείο των Σερρών. Ένας μικρός μαθητής  σκοτώθηκε από πόρτα που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση δεκάδων μέτρων, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Ο δήμος Σερρών σε ανακοίνωση του αναφέρει, ”δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στη διαλεύκανση κάθε πτυχής του δυστυχήματος, που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά”. Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου Σερρών.  Παράλληλα, εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 12χρονου μαθητή στις Σέρρες μετά την έκρηξη σε σχολείο της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 12χρονου στις Σέρρες μετά από έκρηξη σε σχολείο της περιοχής. Πιο αναλυτικά, ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε την άμεση διερεύνηση ευθυνών για την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες που οδήγησε στον θάνατο ενός και στον τραυματισμό ακόμη δυο

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών:

Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας της απώλειας του μαθητή της Στ´ Τάξης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι μόνο στην οικογένεια του αδικοχαμένου αυτού παιδιού, στην οποία εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Στους δύο μαθητές μας, που τραυματίστηκαν ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση.
Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στη διαλεύκανση κάθε πτυχής του δυστυχήματος, που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά.

Ήδη, οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών. Εξαιτίας της ανείπωτης τραγωδίας σε ένδειξη πένθους ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας. Το 9ο Δημοτικό Σχολείο, δε,θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα