Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Επείγουσα διαδικασία η ανασυγκρότηση των υποδομών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Επείγουσα διαδικασία η ανασυγκρότηση των υποδομών (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

«Ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη ΔΕΘ.

«Είδα τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση και τη μετατόπιση αρμοδιοτήτων, αλλά είδα και μεγάλη προσπάθεια και ηρωισμό», πρόσθεσε. «Θα υπάρξει ριζικός επανασχεδιασμός για το αύριο, μετά τις καταστροφές σε Έβρο και μετά τις πλημμύρες. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η μάχη με την κλιματική κρίση», ξεκαθάρισε.

«Το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών θα είναι πολύ μεγάλο. Αλλά πλέον η χώρα μας μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει ευρωπαϊκή βοήθεια. Το είπα και την Τρίτη, στο Στρασβούργο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Εξίσου επείγουσα διαδικασία είναι η ανασυγκρότηση των υποδομών: δρόμοι, σιδηροδρομικές γραμμές. Αλλά με γρήγορους ρυθμούς, και πιο καλά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.\

«Η Θεσσαλία σηκώνει στις πλάτες παθογένειες πολλών ετών για τη διαχείριση των υδάτων της. Με απόφασή μου συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας. Σκοπός τους θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων καθώς και μόνιμες λύσεις στον τομέα της άρδευσης. Δεν γίνεται τον ένα μήνα να έχουμε πρόβλημα λειψυδρίας και τον άλλον μήνα να πλημμυρίζουμε. Κάτι πρέπει να αλλάξει»,  ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα