Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΗ Θεσσαλονίκη χάνει τον Πύργο του ΟΤΕ (ΦΩΤΟ)

Η Θεσσαλονίκη χάνει τον Πύργο του ΟΤΕ (ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς Πύργο του ΟΤΕ καθώς έληξε η σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι όροι του συμβολαίου προέβλεπαν την κατασκευή του με έξοδα του ΟΤΕ σε χώρο που θα παραχωρούσε η Διοίκηση της ΔΕΘ εντός του συγκροτήματος της Έκθεσης.
Επίσης πως ο 1ος όροφος θα λειτουργούσε όλο τον χρόνο ως περίπτερο του ΟΤΕ – όχι μόνο τον Σεπτέμβριο στην διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αλλά και τους υπόλοιπους μήνες ως μουσείο/αρχείο του ΟΤΕ. (Σημείωση, και το υπόγειο για αποθήκες υλικών του Οργανισμού).
Συμπληρωματικό του συμβολαίου προέβλεπε πως ο ΟΤΕ θα παραχωρούσε δωρεάν τον 2ο όροφο (που είχε κατασκευαστεί αργότερα) στον Δήμο, ο οποίος τον λειτούργησε σαν καφετέρια (γινόταν ανοιχτός διαγωνισμός με 3ους συμβολαίου).
Όσο για το κόστος συντήρησης ή/και ανακαίνισης, καθώς και τα έξοδα λειτουργίας (ρεύμα, νερό, ασανσέρ, κτλ), είχε συμφωνηθεί να μοιράζονται 50%-25%-25%, ΟΤΕ, ΔΕΘ και Δήμος – μέχρι την στιγμή που ο ΟΤΕ παραχώρησε όλο τον Πύργο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, και σαν μόνιμος διαχειριστής ο Δήμος ανέλαβε 100% τις πληρωμές.
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός
Υπήρχε και ένας σημαντικός όρος όπως αναφέρει και το fb group “Άγνωστη Θεσσαλονίκη” : η παραχώρηση είχε ισχύ για 40 χρόνια, από το 1980 μέχρι το 2020.
Ζητήθηκε όμως παράταση 2 ετών λόγω οικονομικής κρίσης και εγκλεισμού COVID, καθώς όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούσαν.
Τέλος 2022, ζητήθηκε καινούργια παράταση 2ετίας η οποία δεν έγινε δεχτεί, παρά μόνο το 1ο τρίμηνο του 2023.
Οπότε, με απόφαση του Ομίλου OTE COSMOTE ο Πύργος θα ξηλωθεί και θα μεταφερθεί στο Νόβι Σάντ (Σερβία), που ψηφίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, πόλη όπου ο Όμιλος ανέλαβε όλες τις τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις.
Ευτυχώς δε θα γίνουν τα παραπάνω γιατί…

Το Seleo.gr σας εύχεται καλή Πρωταπριλιά!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα