Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ Θεσσαλονίκη χάνει τον Πύργο του ΟΤΕ (ΦΩΤΟ)

Η Θεσσαλονίκη χάνει τον Πύργο του ΟΤΕ (ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς Πύργο του ΟΤΕ καθώς έληξε η σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι όροι του συμβολαίου προέβλεπαν την κατασκευή του με έξοδα του ΟΤΕ σε χώρο που θα παραχωρούσε η Διοίκηση της ΔΕΘ εντός του συγκροτήματος της Έκθεσης.
Επίσης πως ο 1ος όροφος θα λειτουργούσε όλο τον χρόνο ως περίπτερο του ΟΤΕ – όχι μόνο τον Σεπτέμβριο στην διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αλλά και τους υπόλοιπους μήνες ως μουσείο/αρχείο του ΟΤΕ. (Σημείωση, και το υπόγειο για αποθήκες υλικών του Οργανισμού).
Συμπληρωματικό του συμβολαίου προέβλεπε πως ο ΟΤΕ θα παραχωρούσε δωρεάν τον 2ο όροφο (που είχε κατασκευαστεί αργότερα) στον Δήμο, ο οποίος τον λειτούργησε σαν καφετέρια (γινόταν ανοιχτός διαγωνισμός με 3ους συμβολαίου).
Όσο για το κόστος συντήρησης ή/και ανακαίνισης, καθώς και τα έξοδα λειτουργίας (ρεύμα, νερό, ασανσέρ, κτλ), είχε συμφωνηθεί να μοιράζονται 50%-25%-25%, ΟΤΕ, ΔΕΘ και Δήμος – μέχρι την στιγμή που ο ΟΤΕ παραχώρησε όλο τον Πύργο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, και σαν μόνιμος διαχειριστής ο Δήμος ανέλαβε 100% τις πληρωμές.
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός
Υπήρχε και ένας σημαντικός όρος όπως αναφέρει και το fb group “Άγνωστη Θεσσαλονίκη” : η παραχώρηση είχε ισχύ για 40 χρόνια, από το 1980 μέχρι το 2020.
Ζητήθηκε όμως παράταση 2 ετών λόγω οικονομικής κρίσης και εγκλεισμού COVID, καθώς όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούσαν.
Τέλος 2022, ζητήθηκε καινούργια παράταση 2ετίας η οποία δεν έγινε δεχτεί, παρά μόνο το 1ο τρίμηνο του 2023.
Οπότε, με απόφαση του Ομίλου OTE COSMOTE ο Πύργος θα ξηλωθεί και θα μεταφερθεί στο Νόβι Σάντ (Σερβία), που ψηφίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, πόλη όπου ο Όμιλος ανέλαβε όλες τις τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις.
Ευτυχώς δε θα γίνουν τα παραπάνω γιατί…

Το Seleo.gr σας εύχεται καλή Πρωταπριλιά!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα