Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαHellenic Train: Απεργία την Τρίτη οι εργαζόμενοι - Διαμαρτύρονται για τη σωματική...

Hellenic Train: Απεργία την Τρίτη οι εργαζόμενοι – Διαμαρτύρονται για τη σωματική τους ακεραιότητα

Έχουν προκηρύξει απεργία οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, 10:00 – 13:00 και 21:00 – 23:59.

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις που δέχονται από επιβάτες, τονίζοντας ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Στη ανακοίνωση τους, αναφέρουν:

“Η προκήρυξη της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης αποτελεί το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και στα λεωφορεία της HELLENIC TRAIN. Οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες, στους σταθμούς και στα λεωφορεία , συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή και απλά εξαγριωμένους και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους. Μόνο τον Αύγουστο είχαμε τρεις επιθέσεις με βιαιοπραγίες και πολυάριθμες λεκτικές επιθέσεις με απειλές, εναντίον εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες και στους σταθμούς.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω επικίνδυνη κατάσταση και καλούμε όλους τους υπεύθυνους να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 


Διαβάστε Ακόμα