Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓνωστό επιχειρηματία «δείχνουν» οι αστυνομικοί πίσω από μαφιόζικες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Γνωστό επιχειρηματία «δείχνουν» οι αστυνομικοί πίσω από μαφιόζικες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Την άμεση επέμβαση του Αρχηγείου ης ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Δικαιοσύνης ζητά η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία καταγγέλει μαφιόζικες επιθέσεις μπράβων κατά αστυνομικών.
Αποκαλυπτικές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία κάνει λόγο για μαφιόζικα χτυπήματα σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ως ηθικός αυτουργός κατονομάζεται γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, με τα χτυπήματα, όπως υποστηρίζουν τα θύματα, να αποτελούν εκδίκηση εις βάρος τους.

Τα χτυπήματα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τους τελευταίους 8 μήνες τέσσερις αξιωματικοί του τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος δέχονται επιθέσεις και μια μία σειρά κλιμακούμενων εγκληματικών ενεργειών και δολιοφθορών, οι οποίες κορυφώθηκαν πριν από τέσσερις ημέρες, όταν οι δράστες έκαψαν μηχανή αξιωματικού.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε πριν 8 μήνες σε βάρος αξιωματικού του τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος, με τους δράστες να προκαλούν δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου της ιδιωτικής χρήσης δίκυκλης μοτοσυκλέτας του, κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου.

Στη συνέχεια, πριν από τέσσερις μήνες, οι δράστες προκάλεσαν δολιοφθορά με παρέμβαση στο σύστημα πέδησης των εμπρόσθιων τροχών σε αυτοκίνητο άλλου αξιωματικού, ενώ πριν από έναν μήνα τα «χτυπήματα» συνεχίστηκαν με την πρόκληση φθορών στις δενδροκαλλιέργειες ανώτερου αξιωματικού της υπηρεσίας, με τις ζημιές να υπολογίζονται στα 10.000 ευρώ.

«Αντίποινα»

Το «χτύπημα» που ανησύχησε τις Αρχές ήρθε πριν από λίγες ημέρες, όταν οι δράστες έβαλαν φωτιά στη μηχανή αξιωματικού που είχε σταθμεύσει κάτω από το σπίτι του, την ώρα που βρισκόταν στο διαμέρισμα μαζί με την κόρη του. Μάλιστα, πριν από 7 μήνες ο ίδιος αξιωματικός είχε πέσει θύμα των δραστών, οι οποίοι είχαν κόψει το σωληνάκι καυσίμου στη μηχανή του.

«Η ανωτέρω παράνομη πράξη, πέραν της υλικής ζημιάς που μου επέφερε, είχε σοβαρό αντίκτυπο στην οικογένειά μου και δη στην ψυχολογική υγεία της συζύγου και των ανήλικων τέκνων μας. Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός από τυχαίο δράστη, αλλά πρόκειται για αντίποινα από κακοποιό σε βάρος του οποίου η Υπηρεσία μου σχημάτισε ποινικές δικογραφίες και αποδεδειγμένα με έχει στοχοποιήσει. Αφορά δηλαδή παράνομη πράξη σε βάρος υπαλλήλου και σχετίζεται με την εκτέλεση των καθηκόντων του», είπε ο αξιωματικός.

«Ο συγκεκριμένος έχει αποδεδειγμένο βίαιο ποινικό παρελθόν, έχοντας μάλιστα κατηγορηθεί για αρπαγές και σωματικές βλάβες. Στα πλαίσιο διερεύνησης των ποινικών υποθέσεων που αφορούσαν τον ανωτέρω και έχοντας προβεί σε συνακρόαση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που διαπιστώθηκε ότι πολλάκις αναφέρθηκε με μένος έναντι σε μένα τον ίδιο και σε συνάδελφό μου, έχει δε εκφραστεί απερίφραστα σε συνομιλητές του ότι σκόπευε να μας κάνει κακό», συμπλήρωσε, ενώ συνδέει μία από τις επιθέσεις με προσωπική διαμάχη του επιχειρηματία με μια τράπεζα και ασφαλιστικά μέτρα που έχασε ο επιχειρηματίας, καθώς ισχυρίζεται ότι ο επιχειρηματίας πιστεύει ότι έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα επειδή σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για υπεξαίρεση και κλοπή.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, οι ενέργειες αυτές σε βάρος αξιωματικών αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους για να σταματήσουν τις έρευνες σε συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην ασχολούνται με συγκεκριμένα πρόσωπα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα