Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕπιπλέον αστυνομικοί για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησαν Χρυσοχοΐδης και...

Επιπλέον αστυνομικοί για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη – Τι συζήτησαν Χρυσοχοΐδης και Αγγελούδης

- Advertisement -

Συνάντηση για βασικά ζητήματα που απασχολούν την Θεσσαλονίκη, τους οδηγούς και τους κατοίκους της, είχαν σήμερα στο δημαρχείο της πόλης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.

Ο κ. Αγγελούδης αρχικά ευχαρίστησε τον υπουργό «για την προσοχή και την κατανόηση που έδειξε» στα ζητήματα που του έθεσε, επισημαίνοντας ότι συζήτησαν εκτενώς «για το κυκλοφοριακό, που είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την πόλη, την ασφάλεια στις γειτονιές και την ανάγκη να μετακινηθεί το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου από την εμβληματική μας πλατεία Αριστοτέλους».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για μια «παραγωγική συζήτηση για εξαιρετικά κρίσιμα θέματα». Σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του «επιστρατεύθηκαν» 70 αστυνομικοί για το κυκλοφοριακό στην Θεσσαλονίκη. «Σήμερα προσθέτουμε επιπλέον 100 αστυνομικούς μόνο για το κυκλοφοριακό, ώστε να καταλάβει η Τροχαία όλους τους κρίσιμους δρόμους, όλες τις κρίσιμες οδούς της πόλης και η κυκλοφορία να γίνεται με τρόπο που να διευκολύνει τους πολίτες, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργεί το Flyover».
Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «εκεί που είναι το αστυνομικό τμήμα είναι ακατάλληλος ο χώρος. Πρέπει να βρεθεί πλησίον ένας χώρος που θα φιλοξενήσει όλους τους αστυνομικούς και τις δραστηριότητες του τμήματος», ενώ καταλήγοντας προσέθεσε ότι είναι μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο «η πόλη της Θεσσαλονίκης και το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα με τους γειτονικούς δήμους να είναι ασφαλείς».
Στη συνέχεια, ο υπουργός ερωτήθηκε για τη βία στα γήπεδα και τα μέτρα που λαμβάνονται.
«Εμπεδώνεται η ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους και έξω από αυτούς. Εγκληματικές ομάδες εξαρθρώνονται, κανόνες τηρούνται και θα τηρούνται» επισήμανε, εκφράζοντας τη χαρά του που βλέπει ξανά «χιλιάδες παιδιά με τους γονείς τους στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ» υπογράμμισε. Ερωτηθείς για τον τελικό του Conference League, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «έχουμε μπροστά μας κρίσιμα γεγονότα αθλητικά, θα τα καταφέρουμε, θα πετύχουμε και θα αυτό θα είναι μια νίκη της χώρας».

Διαβουλεύσεις για το Europride

Η Θεσσαλονίκη, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, θα φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του Europride 2024. Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή διοργάνωση Pride της LGBTI κοινότητας που κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετική πόλη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ερωτήθηκε για τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και είπε ότι είναι σε ευθεία επικοινωνία με τον δήμαρχο.
«Έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο, με τη συνεργασία δήμου και αστυνομίας. Θα δούμε όλα τα γεγονότα που προβλέπονται από τους οργανωτές, μιλάμε και μαζί τους, ώστε αυτό το σπουδαίο γεγονός γιατί μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν στην Θεσσαλονίκη και για πολλές μέρες, πάνω από μια εβδομάδα, να στεφθεί με επιτυχία καθώς σχεδόν όλα τα μάτια του πλανήτη θα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα