Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΈνας νεκρός από λεπτοσπείρωση στην Κέρκυρα

Ένας νεκρός από λεπτοσπείρωση στην Κέρκυρα

Κρούσμα λεπτοσπείρωσης, και μάλιστα θανατηφόρο, καταγράφηκε στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος επήλθε την περασμένη Παρασκευή.

Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό στον ΕΟΔΥ. Ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα και του Τμήματος Συντονισμού Ετοιμότητας και Απόκρισης της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης με τη συνδρομή των Κινητών Ομάδων Υγείας ΠΕ Κέρκυρας, επισκέφθηκε την Κέρκυρα την Τετάρτη (27/09) όπου πραγματοποίησε δράσεις που αφορούν τόσο την επιδημιολογική διερεύνηση του κρούσματος, όσο και την ενημέρωση των αρχών.

Συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση και διάθεση ενημερωτικού υλικού σε τοπικούς παράγοντες και επαγγελματίες υγείας και στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κέρκυρας, η Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας, εργαζόμενοι στη Δ/νσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου και η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα