Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔάσκαλοι - Θεσσαλονίκη: Μπλόκο σε απόπειρα “αξιολόγησης” σήμερα σε νηπιαγωγείο στα δυτικά

Δάσκαλοι – Θεσσαλονίκη: Μπλόκο σε απόπειρα “αξιολόγησης” σήμερα σε νηπιαγωγείο στα δυτικά

- Advertisement -

Σήμερα συγκέντρωση στο 2ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης

Αναλυτικά η ανακοίνωση  της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Ζ’ ΣΕΠΕ-Θ

Σχεδόν ένα μήνα τώρα οι νέοι/ες επιθεωρητ(ρι)ες, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διαβούν τις πόρτες των σχολείων και στην περιοχή του Συλλόγου μας και να ξεκινήσουν την κακόφημη ατομική αξιολόγηση. Η σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών όλο αυτό το διάστημα, δεν τους επέτρεψε να κάνουν κάτι τέτοιο ενώ στις περισσότερες από τις περιπτώσεις δεν εμφανίστηκαν καν ή τράπηκαν σε φυγή μόλις διαπίστωναν την παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου στο σχολείο που προγραμμάτιζαν να επισκεφθούν, επιβεβαιώνοντας με έναν ακόμη τρόπο την απόλυτη αδυναμία κι ανικανότητά τους (προσωπική αλλά και των εντολέων στους στο Υ.ΠΑΙ.Θ.) να συζητήσουν και να πείσουν τον οποιονδήποτε για την ορθότητα και αναγκαιότητα του “έργου” τους.

Ορισμένοι δε εξ αυτών συναγωνίζονται και την πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ. στα ψεύδη και τις απειλές και ταυτόχρονα στη χρήση μεθόδων που εκφεύγουν και από τα νομότυπα πλαίσια. Χαρακτηριστική περίπτωση η νέα επιθεωρήτρια των νηπιαγωγείων της περιοχής μας, η οποία όχι μόνο απειλεί τις νεοδιόριστες νηπιαγωγούς, όχι μόνο ψευδώς αναφέρεται σε υπηρεσιακά προβλήματα που αυτές θα έχουν αρνούμενες να τις αξιολογήσει, όχι μόνο αρνήθηκε επανειλημμένα να συνομιλήσει με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά καταπατά συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματά εκπαιδευτικών που της δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, παραβιάζει εργασιακά δικαιώματα και το ωράριο των εργαζόμενων εκπαιδευτικών καλώντας τις σε αξιολογικές διαδικασίες αργά το απόγευμα ή βράδυ (ή «επικοινωνώντας» τα Σαββατοκύριακα) ή συμπεριφέρεται με ανοίκειο για συνάδελφο και επιστήμονα τρόπο προς τις εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας το έργο τους και επιδεικνύοντας τον στείρο επιστημονισμό της. Η συγκεκριμένη επιθεωρήτρια είναι και η πρώτη που επιδιώκει να εισβάλει σε σχολική τάξη στην περιοχή μας, την Δευτέρα 3 Απρίλη, στο 2ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης.

Καλούμε για άλλη μια φορά την νέα Σύμβουλο Εκπαίδευσης να αποποιηθεί τον ρόλο του επιθεωρητή και να συνταχθεί με τις θέσεις του κλάδου για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, το οποίο μόνο μέσα σε ένα πλαίσιο παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας μπορεί να λειτουργήσει προς το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας συνολικά.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εκεί και καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 3 Απρίλη, στις 8.45 π.μ., στο 2ο Νηπ/γείο Σταυρούπολης για να αποτρέψουμε και αυτή την προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης-διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα