Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαClick away: Έτσι θα γίνονται τα ψώνια από την Κυριακή - Βήμα...

Click away: Έτσι θα γίνονται τα ψώνια από την Κυριακή – Βήμα βήμα όλη η διαδικασία (Γραφήματα)Για τα καλά μπαίνει ο όρος click away πλέον στη ζωή μας, καθώς λόγω του ότι διατηρείται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, το μέτρο πλέον τίθεται σε εφαρμογή από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το click away μπαίνει σε εφαρμογή δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Έτσι λοιπόν κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους.

Πως λειτουργεί
Ο πελάτης θα μπαίνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα και θα κάνει την παραγγελία του είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω τηλεφώνου. Μόλις ολοκληρώσει την παραγγελία του, το κατάστημα θα του στείλει ένα αποδεικτικό, το οποίο ο πελάτης είτε θα το έχει στο κινητό του είτε θα το εκτυπώσει για την παραλαβή της παραγγελίας.

Click away

Ο πελάτης για να πάει αυτοπροσώπος να πάρει την παραγγελία του στέλνει τον κωδικό 2 στο 13033 μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που έστελνε όταν πήγαινε στο σούπερ μάρκετ. Δηλαδή το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του ενώ μαζί του θα πρέπει να έχει και το αποδεικτικό παραγγελίας.

Στις ουρές έξω από τα καταστήματα που εφαρμόζουν το μέτρο του click away θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον ενώ μόνο ένας θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία.”Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή”

Click away

Click away
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των μέτρων ενόψει των εορτών, τόνισε ότι “από τις υπηρεσίες θα επιτρέψουμε να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια, τα κουρεία και οι υπηρεσίες ΚΤΕΟ” και εξήγησε τη διαδικασία μέσω της οποίας θα λειτουργούν τα καταστήματα του click away.

Υπογράμμισε πάντως πως “δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίζει σε επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Γι αυτό το λόγο και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα που έως τώρα ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές”.

Γεωργιάδης: Συγκεκριμένοι οι κανόνες του click away που πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού
Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επελέγη η λειτουργία της αγοράς μέσω της διαδικασίας click away. Τόνισε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν με ευλάβεια πολύ συγκεκριμένοι κανόνες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού αλλά και κρούσματα καταστρατήγησης της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποσυρθεί και αυτή η λειτουργία.

Επισήμανε πως η διαδικασία θα εξελιχθεί μόνο με την προϋπόθεση “ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε” και υπογράμμισε τη σημασία τού να αποφευχθεί η μεγάλη κοινωνική κινητικότητα έξω από τα καταστήματα.

“Η κυβέρνηση έπειτα από ενδελεχή εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων και μετά από πολύ μεγάλη συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων οδηγήθηκε στην αναγκαστική απόφαση να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο των εορτών”, τόνισε επίσης.

Εξήγησε πως μπροστά στο πολύ μεγάλο αυτό δίλημμα στο οποίο οδηγηθήκαμε από την πανδημία “η κυβέρνηση θα επιτρέψει μόνο τη λειτουργία του click away, δηλαδή της λιανικής πώλησης με διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Κατ’ εξαίρεση για λόγους συμβολισμού και για λόγους προβολής του πνεύματος και του πολιτισμού του λιανικού εμπορίου των αμιγώς βιβλιοπωλείων”.

Πηγή:thetoc.gr

 


Διαβάστε Ακόμα