Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑπεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι μετανάστες από τη νησίδα στον Έβρο (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι μετανάστες από τη νησίδα στον Έβρο (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των Αρχών στον Έβρο για τον απεγκλωβισμό των 90 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα στα Μαράσια.

Οι πρώτοι  μετανάστες που απεγκλωβίστηκαν από το ποτάμι μεταφέρθηκαν  συνοδεία των Αρχών σε πούλμαν. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του Seleo.gr, οι μετανάστες ευχαριστούν τους Έλληνες που τους διέσωσαν.  Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Νωρίτερα, για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Seleo.gr από το σημείο:

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα