Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Αρχικήseleo Θέμα28η Οκτωβρίου: Απόφαση για αναστολή παρελάσεων και σε δεύτερο νομό της Βόρειας...

28η Οκτωβρίου: Απόφαση για αναστολή παρελάσεων και σε δεύτερο νομό της Βόρειας Ελλάδας

Μετά την Ημαθία όπου ανακοινώθηκε ότι λόγω του επβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου δεν θα

πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου (δείτε εδώ: https://seleo.gr/koinonia/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%bc/) στον ίδιο δρόμο βαζίδει και η Πιερία καθώς σε κοινή αποφαση για τη μη πραγματοποίηση της παρελασης, κατέληξαν οι αρμόδιοι φορείς της Πιεριας, αφού η αυξηση των κρουσμάτων Covid σε συνδυασμό με το χαμηλο ποσοστό εμβολιασμού, δεν αφήνουν περιθώρια εκδηλώσεων με την παρουσία πλήθους κοσμου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως προγραμματίστηκαν, θα διεξαχθούν με λαμπρότητα, όπως απαιτεί η αξία και σημασία της Εθνικής Επετείου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα