Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΏρα κρίσιμων αποφάσεων για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Σήμερα αποφασίζουν...

Ώρα κρίσιμων αποφάσεων για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Σήμερα αποφασίζουν οι ειδικοί

Κρίσιμη μέρα για τα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν ξανά Γυμνάσια και Λύκεια, με την 1η Φεβρουαρίου να παραμένει η επικρατέστερη επιλογή. Προς απελευθέρωση το κυνήγι και το ψάρεμα αλλά χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό. Ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Για 8 ή 15 Φεβρουαρίου μετατίθεται το άνοιγμα των χιονοδρομικών, αργεί η εστίαση.

Με το νέο μοντέλο διαχείρισης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Παρασκευή είναι ημέρα αποφάσεων και ανακοινώσεων, οι οποίες έπονται των εισηγήσεων των ειδικών. Σύμφωνα με το Newsit.gr, όλα δείχνουν, όμως, ότι η σημερινή ημέρα δεν θα κρύβει εκπλήξεις, τουλάχιστον ως προς τη βασική προτεραιότητα που έχει τεθεί διά στόματος πρωθυπουργού και είναι η επαναλειτουργία των σχολείων, των Γυμνασίων και Λυκείων συγκεκριμένα.

Μολονότι το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών, οι ενδείξεις συνηγορούν ότι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θ’ ανοίξουν τις πόρτες τους όχι από την ερχόμενη, αλλά από την επόμενη εβδομάδα. Ήτοι, από την 1η Φεβρουαρίου κι εφόσον έως τότε δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία παρουσιάζουν διαρκή βελτίωση και κρατούν την Ελλάδα ως τη μοναδική χώρα της Ευρώπης με «πράσινες» περιοχές στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα