Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαραμάδα αισιοδοξίας στη Θεσσαλονίκη. Έκλεισε εφημερία με ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ

Χαραμάδα αισιοδοξίας στη Θεσσαλονίκη. Έκλεισε εφημερία με ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ

Για πρώτη φορά μετά από εφημερία του νοσοκομείου Παπανικολάου υπάρχουν ελεύθερες κλίνες.Η διευθύντρια Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Μηλίτσα Μπιτζάνη δήλωσε μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» , πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς καθώς στη ΜΕΘ νοσηλεύονται με κορονοϊό και άνθρωποι 31 ετών, ενώ ανέφερε πως δεν γίνεται επιλογή ασθενών σε κανένα νοσοκομείο.

Η εφημερία έκλεισε στις 8:00 το πρωί της Τρίτης με τουλάχιστον 4 ελεύθερες κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

H κα. Μπιτζάνη μιλώντας στο Open TV εξέφρασε την πεποίθηση ότι φαίνεται πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τήρησαν επιτέλους τα μέτρα και γι αυτό και υπάρχει αυτή η μικρή εικόνα βελτίωσης» ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς, καθώς οι ΜΕΘ γεμίζουν ανά πάσα στιγμή.

«Νοσηλεύουμε στις ΜΕΘ από 31 ετών μέχρι 78. Ο ασθενής των 31 ετών, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν νοσούν μόνο ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Κανείς να μην θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή. Είναι διάφοροι ασθενείς μικρότερων ηλικιών που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενα μικρό ποσοστό με το που φτάνει στο νοσοκομείο διασωληνώνεται, αλλά συνήθως οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη στις κλινικές Covid».

Για το πώς καταλαβαίνουν ότι κάποιος ασθενής βρίσκεται σε στάδιο διασωλήνωσης είπε ότι «οι ασθενείς παρουσιάζουν υποξυγοναιμία, δύσπνοια, τα οποία είναι τα πρώτα βαριά συμπτώματα».

Για τα όπλα κατά του ιού είπε ότι ακόμα δεν έχουν περισσότερα στην φαρέτρα τους, καθώς χορηγούν «μόνο την κορτιζόνη και την ρεμδεσιβίρη, ωστόσο, η ρεμβδεσιβίρη δεν κάνει τη δουλειά που περιμέναμε».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα