«Στέγνωσαν» από νερό ολόκληροι οικισμοί και μικρές τουριστικές μονάδες από τις αρχές τις εβδομάδας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής μεταξύ Πευκοχωρίου και Παλιουρίου λόγω αυξημένης ζήτησης και βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή καθώς το σύστημα ύδρευσης δεν αντέχει να εξυπηρετήσει τον τεράστιο όγκο πληθυσμού που φιλοξενεί το καλοκαίρι η Χαλκιδική.
Ενδεικτικό είναι ότι ο δήμος Κασσάνδρας που βρίσκεται στο πρώτο πόδι αριθμεί περίπου 30.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι οι υποδομές της περιοχής καλούνται να εξυπηρετήσουν 300.000 τουρίστες.
Τα περισσότερα συγκροτήματα και ιδιώτες έχουν εγκαταστήσει εδώ και χρόνια δεξαμενές με αντλίες έτσι ώστε όταν έρχεται νερό από το δίκτυο να μπορούν να το αποθηκεύουν και να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες τις μέρες ή ακόμη και τις βδομάδες που αυτό κόβεται. «Καταλαβαίνεται ότι αν το δίκτυο δεν δώσει νερό για 4-5 μέρες όσο μεγάλες δεξαμενές και να έχεις κάποια στιγμή αυτές αδειάζουν και μετά… μένεις. Όπως έγινε και τώρα» είπε στο ethnos.gr ο Α.Κ. ο οποίος διατηρεί ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες πάνω από το Γλαρόκαβο.
Δήμαρχος Κασσάνδρας: Υπάρχει κάποιο βούλωμα στο δίκτυο
«Έχουμε ένα πρόβλημα στο δίκτυο. Έχουν νερό οι δεξαμενές αλλά υπάρχει κάπου ένα βούλωμα. Όλα τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός για να λύσουν την βλάβη» δήλωσε στο ethnos.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά. Ανέφερε, παράλληλα, ότι το δίκτυο έχει επιβαρυνθεί και από την άναρχη δόμηση. Όπως τόνισαν κάτοικοι της περιοχής στο ethnos.gr η ιδιωτική εταιρία που γέμιζε με νερό τις δεξαμενές των σπιτιών δεν έχει σύμβαση με το δήμο Κασσάνδρας φέτος με αποτέλεσμα αυτές να μένουν άδειες κάθε φορά που αυτό κόβεται.
«Αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα τα τελευταία 15 χρόνια. Από τις αρχές της εβδομαδας κόπηκε το νερό και οι δεξαμενές μας στέγνωσαν. Ούτε οι υδροφόρες του δήμου ήρθαν να μας τις γεμίσουν, ούτε και κάποια εταιρία που συνεργάζεται με το δήμο» δήλωσε στο ethnos.gr η Χριστίνα Τίκβα, κάτοικος Παλιουρίου (περιοχή Golden beach).
Ούτε όμως και οι ιδιώτες που θέλησαν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με νερό, τα κατάφεραν. «Η ιδιωτική εταιρία μας ενημέρωσε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορείς να το αγοράσεις. Κάθε χρόνο δεινοπαθούμε. Έχουμε σχεδόν καθημερινά διακοπές και υπάρχουν διαστήματα, ακόμη και εβδομάδες που δεν έχουμε καθόλου νερό» πρόσθεσε ο κ. Α.Κ.