Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Ο πρώτος διασωθείς περιγράφει τις δραματικές στιγμές - «Όλα έγιναν μέσα...

Χαλκιδική: Ο πρώτος διασωθείς περιγράφει τις δραματικές στιγμές – «Όλα έγιναν μέσα σε δύο λεπτά» (ΦΩΤΟ)

Ο νεαρός από τη Β. Μακεδονία ήταν ο πιο τυχερός, καθώς διασώθηκε λίγα λεπτά από τη στιγμή που τον παρέσυρε το ρεύμα στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι. Το μεσημέρι της Κυριακής διασώθηκε και ο δεύτερος της παρέας, αφού κολυμπούσε επί 18 ώρες ενώ ο τρίτος αγνοείται ακόμα και αναζητείται σε επιχείρηση διάσωσης των Aρχών.

«Πήγαμε να κολυμπήσουμε με τους φίλους μου, σε ένα σημείο που εκείνη τη στιγμή δεν είχε πρόβλημα, ούτε ψηλά κύματα ούτε πολύ αέρα. Μέσα σε δύο λεπτά όμως, χωρίς να το καταλάβουμε, το σκηνικό άλλαξε», περιγράφει στο iefimerida.gr.

«Χάσαμε την προσοχή μας για ελάχιστα λεπτά, ενώ μάλιστα ήμασταν και στα ρηχά. Αυτό ήταν αρκετό όμως για να αλλάξει ο καιρός και να μας παρασύρει το νερό βαθιά μέσα στη θάλασσα», θυμάται.

«Προσπαθούσα να παραμείνω ήρεμος και να μείνω στην επιφάνεια του νερού. Κοντά σε εμένα ήταν ο άλλος φίλος μου, τον τρίτο δεν τον έβλεπα καθόλου. Ξαφνικά, τον έχασα και αυτόν μέσα σε δευτερόλεπτα», αναφέρει.

Για καλή του τύχη, ένας σέρφερ πλησίασε το σημείο που βρισκόταν. Δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, του είπε όμως να περιμένει κι ότι σύντομα θα ερχόταν βοήθεια. Πράγματι, ο σέρφερ ειδοποίησε το Λιμενικό και τους είπε την ακριβή θέση του Vasil, και για αυτό και διασώθηκε.

Ο Vasil αυτή τη στιγμή παραμένει στο νοσοκομείο του Πολύγυρου, ενώ μόλις είχε μάθει ότι βρέθηκε ο δεύτερος φίλος του και είναι σώος. «Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί και ο άλλος», μας είπε.

Πριν κλείσουμε το τηλέφωνο με τον Vasil, θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα για τους διασώστες τους. «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους διασώστες μου του Λιμενικού. Ήταν πολύ επαγγελματίες. Τους χρωστάω τη ζωή μου και θα επιδιώξω σύντομα να τους δω από κοντά, για να τους ευχαριστήσω».

Ο Vasil Brezovski, ο τουρίστας που παρασύρθηκε στα νερά της Χαλκιδικής

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα