Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Κλειστή η εστίαση σήμερα στα Μουδανιά - Διαμαρτυρία των επιχειρηματιών για...

Χαλκιδική: Κλειστή η εστίαση σήμερα στα Μουδανιά – Διαμαρτυρία των επιχειρηματιών για τα νέα μέτρα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κλειστά παραμένουν σήμερα Δευτέρα τα καταστήματα εστίασης στα Ν. Μουδανιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν την είσοδο των ανεμβολίαστων στα καταστήματά τους.

Παράλληλα οι επιχειρηματίες συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία των Ν. Μουδανιών στις 9.00 το πρωί, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, καθώς και ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ο οποίος μιλώντας στο φακό του halkidikifocus, δήλωσε τη στήριξή του στους επαγγελματίες της εστίασης.

253845547 929172874621853 1869714931200447162 n

«Θεωρώ ότι είναι μια δικαιολογημένη διαμαρτυρία, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι καταστηματάρχες και το προσωπικό της εστίασης να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης», τόνισε, επισημαίνοντας ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Δήμος, αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε νωρίτερα σε υπηρεσία του Δήμου, όπου εμφανίστηκε ηλικιωμένος με φωτοτυπία που δεν μπορούσε να σκαναριστεί. «Πιστεύω ακράδαντα, ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι στα χέρια της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας. Άρα λοιπόν αν θέλουμε να κάνουμε ελέγχους θα πρέπει να αναλαμβάνουν αυτοί να τους κάνουν», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας. Σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι, τόνισε: «Πρέπει να συμφωνήσουμε στα μέτρα που είναι απαραίτητα, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε την κρίση που περνάει η χώρας μας και η υφήλιος γενικότερα».

Μιλώντας στο halkidikifocus ο υπεύθυνος για την Εστίαση, του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών, Στέλιος Σωτηριάδης, επεσήμανε ότι σύσσωμος ο κόσμος της εστίασης της πόλης συμμετέχει στη διαμαρτυρία, βάζοντας λουκέτο στις επιχειρήσεις του για σήμερα. Όπως ανέφερε στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν όχι μόνο καφέ και ταβέρνες, αλλά και τα καταστήματα take away, οβελιστήρια κλπ. «Αρνούμαστε να ελέγχουμε τους πελάτες μας. Να ζητάμε rapid test, να ζητάμε ταυτότητες. Με τις ανατιμήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες, προστίθεται και αυτό το μέτρο για να μας αποτελειώσει», δήλωσε.

254115806 801327853990498 252428325327280328 n

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επαγγελματίες της εστίασης των Ν. Μουδανιών, τόνισαν: «Τα καταστήματα εστίασης, στόχος των κυβερνητικών μέτρων από την πρώτη μέρα της πανδημίας, με καθολική αναστολή της λειτουργίας μας επί πολλούς μήνες, με μέτρα που περιορίζουν τους χώρους και τους πελάτες μας, τα οποία γίνονται ολοένα αυστηρότερα, με αλλεπάλληλους ελέγχους και δυσβάσταχτα πρόστιμα, παλεύουν δύο χρόνια τώρα να μείνουν “ζωντανά”. Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Γι’ αυτό άλλωστε ουδέποτε τα καταστήματα μας αποτέλεσαν εστία μετάδοσης τη ασθένειας. Διότι τηρούμε όλα τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί έως τώρα». Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση, επεσήμαναν ότι αυτές οι αποφάσεις θα οδηγήσουν τον κόσμο στις πλατείες, όπου θα δημιουργείται συνωστισμός, προκαλώντας τα αντίθετα αποτελέσματα: «Η κυβέρνηση, με τα νέα μέτρα που επιβάλλει, θα καταφέρει να διώξει τον κόσμο από τα μαγαζιά μας, να τον οδηγήσει στον συνωστισμό στα πάρκα, στις πλατείες, στα σπίτια και οπουδήποτε αλλού δεν τηρείται κανένα μέτρο, καταλήγοντας έτσι σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που εξαγγέλλει πως θέλει να πετύχει. Και παράλληλα οι δικές μας επιχειρήσεις θα αργοσβήνουν έρμαια των παραλογισμών της κυβέρνησης».

253870975 416661410166690 1055644734421991565 n

«Για ποιον λόγο άραγε εφαρμόζονται τόσο αυστηρά μέτρα στην διασκέδαση και την αναψυχή του κόσμου, και δη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όταν σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας και κάποιοι άλλοι κλάδοι, ακόμα και ιδιωτικοί, δεν έχουν επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο;», ανέφεραν ακόμη, ζητώντας την ανάκληση των μέτρων.

Πηγή: halkidikifocus.gr

*κεντρική φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα