Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Βρήκαν στην παραλία κουτάκι αναψυκτικού από το 1982! (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική: Βρήκαν στην παραλία κουτάκι αναψυκτικού από το 1982! (ΦΩΤΟ)

Ένα “αρχαίο” κουτάκι αναψυκτικού που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980 εντόπισαν μέλη της ομάδας «The Cleaningans» που ασχολούνται με τον εθελοντικό καθαρισμό διαφόρων σημείων της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Τα μέλη της ομάδας κατά τη διάρκεια της δράσης βρήκαν κουτάκια αλουμινίου και γυάλινα μπουκάλια ηλικίας άνω των 35 ετών.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook η ομάδα, βρέθηκε αλουμινένιο κουτάκι γνωστού αναψυκτικού που χρονολογείται από το 1982, ενώ όπως διαπιστώθηκε τα… ’80s είχαν την τιμητική τους αφού βρέθηκε πληθώρα από αλουμινένια κουτάκια και γυάλινα μπουκάλια που είτε απορρίφθηκαν εκεί εκείνα τα χρόνια είτε μεταφέρθηκαν από τη θάλασσα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα ποτό, εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Δείτε τι αναφέρουν τα μέλη της ομάδας:

Τα “αρχαία ευρήματα” των δράσεων μας στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής!

| Πρόκειται για σκουπίδια κειμήλια τα οποία μας προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση κι έτσι πριν τα βάλουμε στην σακούλα για το τελευταίο τους ταξίδι, τα φωτογραφίσαμε έτσι ώστε να αναζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες γι αυτά κυρίως για την ηλικία τους.
| Το να βρίσκει κανείς σκουπίδια από προηγούμενες δεκαετίες είναι ιδιαίτερα λυπηρό. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι κατα την διάρκεια των δράσεων καθαρισμού προσπαθούμε να κρατάμε ένα θετικό κλίμα χωρίς μιζέρια, γκρίνια και μονοτονία και γι αυτό τον λόγο πάνω στην λύπη που μας δημιουργείται βρίσκοντας ένα τέτοιο σκουπίδι, την μετατρέπουμε σε ένα “παιχνίδι” αναζήτησης κάτι που πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον.
| Οι χρονολογίες που αναγράφονται βρέθηκαν είτε από επικοινωνία με την εκάστοτε εταρεία της συσκευασίας είτε από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα canmuseum.com.
| Σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλάζουμε νοοτροπία!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα