Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Αγωνία για τον τρίτο αγνοούμενο - Σώοι οι δύο από τους...

Χαλκιδική: Αγωνία για τον τρίτο αγνοούμενο – Σώοι οι δύο από τους τρεις

Αγωνία για τον εντοπισμό του 28χρονου που αγνοείται από χθες στο Ποσείδι της Χαλκιδικής ανοιχτά της θάλασσας, καθώς σιγά σιγά βραδιάζει. Το μεσημέρι σήμερα βρέθηκε σώος ο 30χρονος φίλος του, ενώ χθες εντοπίστηκε και ο 25χρονος φίλος τους από σέρφερ ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα για να βοηθήσει και κρατούσε τον νεαρό μέχρι να πλησιάσει το λιμενικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 30χρονος βρέθηκε 14 ναυτικά μίλια από τη στεριά. Ακολούθως τον περισυνέλλεξε πλοίο με σημαία Γιβραλτάρ που ήταν κοντά. Για περίπου 19 ώρες πάλευε με τα κύματα με μόνη του ελπίδα μια μπάλα που είχε επίσης παρασυρθεί από τον αέρα. Ο νεαρός στις δηλώσεις του, αν και φανερά καταβεβλημένος από την περιπέτεια του, είπε πως το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του ήταν η διάσωση του.

«Χαιρόμαστε πολύ για το αίσιο τέλος. Το παλικάρι είναι καλά στην υγεία του, αρκετά αφυδατωμένος αλλά είναι καλά», ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας κυρία Χαλκιά στο protothema.gr. «Πριν από λίγο μου είπε ότι κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα. Κατάφερε να κρατηθεί από την μπάλα για 19 ώρες. Είναι πολύ δυνατό παιδί και γυμνασμένο, έξυπνος και χειρίστηκε τον εαυτό του πάρα πολύ καλά», τόνισε.

Ο νεαρός είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να πατήσει ξανά στην στεριά και δείχνει πολύ καλά στην υγεία του παρά τη μεγάλη περιπέτειά που πέρασε. Μάλιστα, ζήτησε από τη δήμαρχο Κασσάνδρας να βγούνε μαζί και μία αναμνηστική φωτογραφία για να θυμάται την στιγμή.

Όλα ξεκίνησαν όταν τρία άτομα κατά τη διάρκεια πάρτι γενεθλίων στην παραλία αποφάσισαν να βουτήξουν στην θάλασσα αργά χθες το απόγευμα. Ωστόσο, ο δυνατός αέρας αλλά και τα ρεύματα της θάλασσας παρέσυραν τους τρεις νεαρούς στα ανοιχτά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν στην στεριά και να χαθούν από τα μάτια των φίλων τους.

Οι τρεις φίλοι από τη Βόρεια Μακεδονία είχαν επισκεφτεί την Χαλκιδική για τις διακοπές τους και το μεσημέρι του Σαββάτου θέλησαν να διασκεδάσουν και να κολυμπήσουν στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι, καθώς ο ένας από τους νεαρούς γιόρταζε τα γενέθλιά του. Αψηφώντας τον πολύ δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ και τα μεγάλα κύματα της θάλασσας, αποφάσισαν να βουτήξουν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Κάποιοι από τους λουόμενος στην παραλία αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ωστόσο όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Άμεσα ειδοποίησαν τις Αρχές και σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των τριών νεαρών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση των ατόμων.

«Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο για αυτό και οι άνθρωποι της περιοχής δεν πηγαίνουμε ποτέ εκεί. Είχε πολύ κύμα και αέρα και σε εκείνο το σημείο ενώνονται τα ρεύματα των δύο θαλασσών και είναι πολύ επικίνδυνο. Το κύμα τους παρέσυρε μέσα. Ο ένας από την παρέα βρέθηκε με τη βοήθεια ενός σέρφερ που μπήκε μέσα στη θάλασσα για να ψάξει και τον κράτησε μέχρι να τον πάρει το σκάφος του Λιμενικού», ανέφερε η κα. Χαλκιά, τονίζοντας ότι μόλις πέσει το σκοτάδι θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν οι έρευνες.

Πηγή φωτό: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα