Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Ένας συνδυασμός από πανέμορφες παραλίες η μια δίπλα στην άλλη στη...

Χαλκιδική: Ένας συνδυασμός από πανέμορφες παραλίες η μια δίπλα στην άλλη στη Συκιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι μεγάλη σε έκταση , καλύπτει 2 χιλ. περίπου, έχει ελεύθερη, ατελείωτη αμμουδιά και καταγάλανα νερά, βαθιά στο κέντρο της και ρηχά προς τις άκρες. Ήσυχη ,σε σχέση με την έκτασή της, καθαρή με μοναδική θέα προς Αγιον όρος.

Στα δεξιά της, ο δρόμος οδηγεί με τη σειρά σε Λιναράκι, Πηγαδάκι, Τουρκολιμιώνα, Κληματαριά, τέσσερα καταπληκτικά λιμανάκια (την κληματαριά θα την δείτε σε ξεχωριστό video), με ωραιότατη θέα και πολύ ωραία ουζερί. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε, εκτός από το μπάνιο σας, νόστιμους, τοπικούς μεζέδες.

Το Πηγάδακι (γνωστό και ως Σκάλα Συκιάς) είναι μια από τις παραλίες της Συκιάς, που βρίσκεται ανάμεσα στο Λιναράκι και τον Τουρκολιμνιώνας, αλλά είναι καλύτερα γνωστό ως ένα μέρος με μερικές ωραίες παραθαλάσσιες ταβέρνες. Ανήκει σε μια σειρά από όρμους γνωστά ως τα “πέντε σκαλοπάτια στην άμμο”, και μια από τις ταβέρνες εκεί φέρει το ίδιο όνομα. Η παραλία είναι στενή και αμμώδης, σχετικά ρηχή γύρω από την ακτή και κατάλληλη για μικρά παιδιά, καθώς η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει ένα μικρό λιμάνι για ψαρόβαρκες που τροφοδοτούν τα τοπικά εστιατόρια με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Οι ταβέρνες προσφέρουν δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους πελάτες τους και κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να παραγγείλετε αναψυκτικά και ελαφριά σνακ.

Τουρκολιμνιώνας είναι μια από τις παραλίες της Συκιάς – ένας μικρός όρμος με χοντρή άμμο και καταγάλανα νερά. Βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία του γειτονικού Πηγαδάκι και την Κληματαριά όπου θα την δείτε σε ξεχωριστό video. Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος μέσω του παραλιακού δρόμου και σε κοντινή απόσταση από το Πηγαδάκια
Το καλοκαίρι ο Τουρκολίμνιας διευθύνεται από μια παραλιακή ταβέρνα που προσφέρει δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους πελάτες του. Από τις δύο πλευρές της παραλίας υπάρχουν θαλάσσιοι βράχοι κατάλληλοι για ψαροντούφεκο.

Πηγή βίντεο: ©Wind-up

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα