Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Άφησαν καλοκαιριάτικα χωρίς ασθενοφόρο το Δήμο Αριστοτέλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλκιδική: Άφησαν καλοκαιριάτικα χωρίς ασθενοφόρο το Δήμο Αριστοτέλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ημίμετρα ακόμη ένα καλοκαίρι η κάλυψη των περιστατικών από το ΕΚΑΒ στην -κατά τα άλλα- τουριστική Χαλκιδική που συμβάλει αποφασιστικά στο ΑΕΠ της χώρας και εκεί όπου “μετακομίζει” η μισή Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Δεβελόγλου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης-TV100 και στη δημοσιογράφο, Βάσω Λυκουρίνου, αποκάλυψε ότι παρά την αυξημένη εποχική ενίσχυση των πληρωμάτων “το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής παραμένει ακάλυπτο”. Και όπως είναι γνωστό, πρόκειται για το τμήμα του νομού, το οποίο διοικητικά ανήκει στο Δήμο Αριστοτέλη που εκτός από τον ορεινό όγκο περιλαμβάνει την προ του Άθω περιοχή, την Ιερισσό, τα Νέα Ρόδα, την Ουρανούπολη και το μοναδικό νησί της Αμμουλιανής. Όπως εξήγησε ο κ. Δεβελόγλου, όταν προκύπτει ένα περιστατικό σε κάποια από τις προαναφερόμενες περιοχές θα φεύγει ασθενοφόρο είτε από τον Άγιο Νικόλαο, είτε το Νέο Μαρμαρά ή στη χειρότερη από τον Πολύγυρο. Πρόκειται για μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, οι οποίες μπορούν να στοιχίσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Ο φετινός “εθελοντικός” σχεδιασμός

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, φέτος στη Χαλκιδική προβλέπεται η μετακίνηση 18 ατόμων ανά περίοδο (συνολικά τρεις για όλο το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου) για την επάνδρωση των ασθενοφόρων. Στη Σιθωνία θα υπάρχουν σε ετοιμότητα δύο ασθενοφόρα, ένα στο Νέο Μαρμαρά, ένα στη Συκιά ενώ ενισχύεται και το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου στην ίδια περιοχή. Ο κ. Δεβελόγλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα, για την εξασφάλιση διαμονής του προσωπικού του ΕΚΑΒ που θα εργαστεί για την κάλυψη των περιστατικών του καλοκαιριού.

Ανάλογη θα είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, στα Νέα Μουδανιά και στην Κασσάνδρεια, με στόχο να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο σε Πολύγυρο και Νέα Μουδανιά. Έτσι, από τέσσερα -επανδρωμένα και λειτουργικά ασθενοφόρα- που υπήρχαν διαθέσιμα όλο το προηγούμενο διάστημα στη Χαλκιδική, ο αριθμός τους διπλασιάζεται με μοναδική “παραφωνία” την περίπτωση της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για εθελοντική προσφορά μερίδας εργαζομένων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι ανήκουν σε άλλες μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και… περνούν την κανονική άδειά τους δουλεύοντας ως πληρώματα ασθενοφόρου στη Χαλκιδική.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα