Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΦωτιά στον Έβρο: «Προβλέπεται ακόμα μία δύσκολη νύχτα, είναι πολλές οι εστίες»

Φωτιά στον Έβρο: «Προβλέπεται ακόμα μία δύσκολη νύχτα, είναι πολλές οι εστίες»

Για 14η ημέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς και την μάχη της κατάσβεσης να αναμένεται να είναι ολονύχτια. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστούν οι φλόγες.

«Η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη, καθώς οι εστίες είναι πολλές. Πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έχουν καταβάλει τα μέγιστα αυτές τις μέρες», μας είπε ο κ. Καλακίκος.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή την ώρα η φωτιά καίει μεταξύ των περιοχών Πρωτοκλήσσι, Σουφλί, Δαδιά, Γιαννούλη και Σιδηρώ. Οι περιοχές αυτές πρέπει να είναι διαρκώς σε επίβλεψη και προστασία από τα πύρινα μέτωπα.

«Προβλέπεται ακόμη μία δύσκολη νύχτα, ωστόσο, ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί η φωτιά. Ευτυχώς, οι άνεμοι και η θερμοκρασία είναι με το μέρος μας». Έπειτα, ο Δήμαρχος Σουφλίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τεράστια ζημιά και το ανυπολόγιστο κόστος της καταστροφικής πυρκαγιάς.

«Αυτό που συμβαίνει μας έχει εξαντλήσει όλους. Πρόκειται για μία ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, ενώ οι επιπτώσεις στην οικονομία τις ευρύτερης περιοχής είναι ανυπολόγιστες. Χρειάζεται ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα προκειμένου να λυθούν γρήγορα όλα τα προβλήματα».

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα