Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΦωτιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια, το διυλιστήριο και μία κατασκήνωση κοντά στα...

Φωτιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια, το διυλιστήριο και μία κατασκήνωση κοντά στα Κρέστενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη και επικίνδυνη η φωτιά στην Ηλεία με τα Κρέστενα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Απόκοσμες εικόνες στην πόλη, με ένα σύννεφο μαύρου καπνού να έχει καλύψει τα πάντα…

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ηλεία και λίγο πριν τις 17:00 άρχισε να πλησιάζει προς τα Κρέστενα. Τότε ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση της περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε και βγαίνει προειδοποιητικό 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τα βόρεια σπίτια των Κρεστένων προς το κέντρο του χωριού. Ο άνεμος είναι δυτικός και η πυρκαγιά κινείται ανατολικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απειλούνται το διυλιστήριο, τα πρώτα σπίτια της περιοχής αλλά και μία κατασκήνωση σε κοντινή απόσταση. Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε και για το χωριό Γρύλλος καθώς και για την κατασκήνωση της Φρίξας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:30 το μεσημέρι στην περιοχή των Μακρισίων σε αγροτοδασική έκταση και πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις. Οι άνεμοι έφεραν τη φωτιά προς τα Κρέστενα Ηλείας και από το απόγευμα όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση για να μην χαθούν περιουσίες και να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Ο δήμαρχος Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος τόνισε στο newsit.gr, πως έχει ζητηθεί από τους κατοίκους στα Κρέστενα να απομακρυνθούν από την πόλη, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος, μέσα στις επόμενες ώρες. Οι κάτοικοι από το μεσημέρι έβλεπαν τους καπνούς και τις φλόγες να πλησιάζουν και το απόγευμα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι. Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς τα Κρέστενα.

Οι κάτοικοι στα Κρέστενα στην Ηλεία άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, με ολόκληρη την περιοχή όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, να έχει καλυφθεί από ένα μαύρο σύννεφο καπνού…

Στο ξεκίνημά της δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων που ήδη επιχειρούν. Μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Αναλυτικά επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται με τους Πυροσβέστες να προσπαθούν να ανακόψουν και στη συνέχεια να οριοθετήσουν τη μεγάλη φωτιά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα