Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΦοιτητική στέγη στη Θεσσαλονίκη - Λιγοστεύουν τα σπίτια, ανεβαίνουν οι τιμές

Φοιτητική στέγη στη Θεσσαλονίκη – Λιγοστεύουν τα σπίτια, ανεβαίνουν οι τιμές

Κοσμοσυρροή παρατηρείται εδώ και λίγες ημέρες,  έξω από τα μεσιτικά γραφεία, από τους νέους φοιτητές που ετοιμάζουν τις βαλίτσες για να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τσάτσου. 

Οι φοιτητές μαζί με τις οικογένειες τους βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη, και σχηματίζουν ουρές έξω από τα μεσιτικά γραφεία.

Οι τιμές ξεκινούν από 300 ευρώ για ένα ανακαινισμένο στούντιο κοντά στα πανεπιστήμια και φθάνουν μέχρι και 450 ευρώ, όταν πρόκειται για γκαρσονιέρα.

Σύμφωνα με τους μεσίτες, οι φοιτητές αναζητούν στέγη για να μείνουν μόνοι χωρίς συγκάτοικο, κοντά στο πανεπιστήμιο και το κέντρο της πόλης,  ώστε να κινούνται με τα πόδια. Επίσης, στις προτιμήσεις τους βρίσκονται κυρίως τα επιπλωμένα διαμερίσματα.

”Αυτή η περίοδος είναι αιχμής για όλα τα μεσιτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη”, λέει στο Seleo.gr, o Άκης Τσιριώτης, που διατηρεί μεσιτικό γραφείο στην οδό Ολυμπιάδος. ”Κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής βλέπει κατά μέσο όρο έξι διαμερίσματα πριν καταλήξει, πληρώνοντας συνήθως κάτι παραπάνω από αυτό που υπολόγιζε. Όσο περνάει ο καιρός και τα διαθέσιμα σπίτια λιγοστεύουν ανεβαίνουν και οι τιμές”, προσθέτει.

Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης οι τιμές αυτή την περίοδο παρουσιάζουν άνοδο με τους μεσίτες να εκτιμούν ότι θα σταθεροποιηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι τιμές σε γκαρσονιέρες και διαμερίσματα σε περιοχές εκτός κέντρου όπου υπάρχει και μεγαλύτερη προσφορά είναι μέχρι και 20% χαμηλότερες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα