Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΦαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: «Όχι στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς»

Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: «Όχι στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς»

Την έντονη αντίθεσή του στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανακοίνωση ότι εγκαινιάζεται αυτός ο τρόπος διανομής φαρμάκων (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους.
Όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ, ”τα φάρμακα είναι ευπαθή προϊόντα που χορηγούνται δια χειρός φαρμακοποιού βάσει Νόμου. Επιπλέον υπόκεινται σε ειδικές συνθήκες μεταφοράς, φύλαξης και διάθεσης με στόχο την ασφάλεια των ασθενών και τα μοναδικά εχέγγυα για την τήρηση αυτών των κανόνων είναι οι φαρμακοποιοί και ο χώρος του φαρμακείου” και προσθέτει ότι, ” η  αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών από τις εταιρείες ταχυμεταφορών το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της απρόβλεπτης αύξησης των αποστολών, έχει γίνει εμφανής σε όλους μας”.

”Σε καμία περίπτωση δεν δύναται μία εταιρεία ταχυμεταφοράς να αντικαταστήσει ή να παρακάμψει το ρόλο του φαρμακοποιού, ο οποίος είναι ο άνθρωπος της πρώτης γραμμής στην επικοινωνία με τους πολίτες και φροντίζει για κάθε ασθενή να λάβει το φάρμακο που χρειάζεται, τη στιγμή που το χρειάζεται, διασφαλίζοντας τις συνθήκες αποθήκευσης και διάθεσής του”, επισημαίνει ο ΦΣΘ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα