Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΥπό κατάληψη το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου - Καταγγελίες μαθητών για ξυλοδαρμό

Υπό κατάληψη το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου – Καταγγελίες μαθητών για ξυλοδαρμό

Υπό κατάληψη τελεί το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη ζητώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Την ίδια ώρα, οι μαθητές καταγγέλλουν επίθεση σε βάρος τους. Η  Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει επίθεση από φασιστικές ομάδες. Στο σχολείο αυτή τη στιγμή που τέλει υπό κατάληψη, υπάρχει αυξημένη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, υπό τον φόβο των επεισοδίων.

Η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση από φασιστικές ομάδες που δέχθηκαν συμμαθητές μας στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου!Τη στιγμή που μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου προσπαθούσαν να οργανώσουν τον αγώνα τους και να καλέσουν τους συμμαθητές τους σε μαζική γενική συνέλευση για να “κλείσουν” με κατάληψη το σχολείο τους μετά από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, με δίκαια αιτήματα για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία, για να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα όπως η Τράπεζα Θεμάτων και οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, φασιστικές ομάδες, οι οποίες δεν προερχόντουσαν μόνο μέσα από το σχολείο, πραγματοποίησαν επίθεση σε συμμαθητές μας προσπαθώντας να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση!

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος τους!Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης! Έχουν βάλει πλάτη και με τα λόγια και με τις πράξεις τους (όπως αποδεικνύεται και από τη σημερινή επίθεση) στις επιλογές της κυβέρνησης για ένα σχολείο χωρίς μέτρα προστασίας, ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο! Αλλιώς γιατί να θέλουν να διαλύσουν τον αγώνα μας;;;

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ! ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ!Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις ομάδες είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης, του οργανωμένου αγώνα!Τα αιτήματά μας είναι δίκαια! Δε πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!Δίνουμε την καλύτερη απάντηση την Πέμπτη στο πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές, τους γονείς μας και τους καθηγητές μας! Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 20/01 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι.»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα