Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤΩΡΑ - Στη Θεσσαλονίκη εν μέσω αντιδράσεων ο Υπουργός Υγείας - Διαμαρτυρία...

ΤΩΡΑ – Στη Θεσσαλονίκη εν μέσω αντιδράσεων ο Υπουργός Υγείας – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΕΚΑΒ (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται  εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα για συσκέψεις  με φορείς της πόλης για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγα λεπτά έφτασε ο υπουργός  στα γραφεία του ΕΚΑΒ στην Πυλαία για  σύσκεψη  με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων.

Την ίδια έξω από τα  γραφεία του ΕΚΑΒ βρίσκονται υγειονομικοί που διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στην υγεία. Μάλιστα, κατά την άφιξη του Υπουργού Υγείας, στα γραφεία του ΕΚΑΒ, μερίδα διαμαρτυρόμενων υγειονομικών φώναζαν συνθήματα κατά του κ. Πλεύρη.

Αντιπροσωπία εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό και του ζήτησε να ανακληθούν οι αναστολές, με  τον κ. Πλεύρη να τους απαντά οτι αυτή η απόφαση ήταν του προηγούμενου υπουργού, η οποία τον βρίσκει  απόλυτα σύμφωνο. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, τόνισαν οτι θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση με την επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Το πρόγραμμα του Υπ.Υγείας:

11:00: Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

12:30: Συνάντηση με τον πρωτοσύγκελο Ιάκωβο Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

15:00: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της περιοχής.

Eπιπλέον, στις 14:00 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θα έχει συνάντηση με την Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος, στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Δείτε τις φωτογραφίες  και το βίντεο του Seleo από τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα