Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤΩΡΑ: Πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΤΩΡΑ: Πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με μήνυμα «σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής» πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης από μέλη του Οργανισμού Γυναικών Ελλάδος και του ΠΑΜΕ.

Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και τις εικόνες βίας που εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη. Εκατοντάδες διαδηλωτές βρίσκονται στο άγαλμα του Βενιζέλου έχοντας αναρτήσει πανό για την Ημέρα της Γυναίκας, ενώ μέσω τοποθετημένης μικροφωνικής καταγγέλλονται οι χθεσινές εικόνες στη Νέα Σμύρνη.

«Η συγκέντρωση δεν είναι μόνο επετειακή, είναι και μαχητική. Για τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και των αντρών που συνεχώς κουτσουρεύονται. Εμείς σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού μας αγώνα και αγωνιζόμαστε συλλογικά για μια καλύτερη ζωή με υγεία και ανθρώπινα δικαιώματα, που δεν τα έχουμε» τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΟΓΕ, Ηλέκτρα Ραΐζη.

Και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε και να συμβεί περνάει πρώτα από τις γυναίκες: οτιδήποτε αντιλαϊκό, οτιδήποτε πιο συντηρητικό. Και μετά περνάει στους άντρες, γι’αυτό εμείς λέμε ότι δεν είναι μόνο υπόθεση των γυναικών, αλλά και των αντρών».

Επιπλέον οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για:

• Την επίθεση της εργοδοσίας. Χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

• Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ που έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου.

• Για την μετατροπή των χωρών δουλειάς των ΜΜΜ, σχολείων σε χώρους διασποράς του ιού, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

” Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, δυναμώνουμε τον συλλογικο αγώνα για υγεία και ζωη με δικαιώματα” αναγραφει κεντρικο πανο των διαδηλωτών.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα