Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤΩΡΑ - Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη...

ΤΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα στις 12:00 μέλη της συνέλευσης γυναικών «8 Μάρτη» συγκεντρώθηκαν  στο άγαλμα Βενιζέλου κρατώντας πανό με συνθήματα “Χτυπάνε μία, απαντάμε όλες”.

Στόχος της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σε όλο τον κόσμο για τις γυναίκες που υφίστανται βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και άλλες μορφές βίας και βρίσκονται – σε πολλές περιπτώσεις – αβοήθητες δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στο φιλικό ή οικογενειακό μας περιβάλλον, επιλέγοντας πολλές φορές τον δρόμο της σιωπής. Το πορτοκαλί αποτελεί το χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας. Μάλιστα, το 2014 στην αντίστοιχη καμπάνια από τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών ήταν το «Orange your Neighborhood». Ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια περισσότερες καμπάνιες με συνθήματα όπως: «Orange the World:#HearMeToo», «Orange the World: Generation Equality Stands Against Rape», «Orange the World: Fund, Respond, Prevent, Συλλέγω!» και «Orange the World: End Violence against Women Now!».

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ, μια από τις πιο συχνές, συνεχιζόμενες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, είναι σήμερα η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών (VAWG).

Η τριπλή δολοφονία που «γέννησε» τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Στις 25 Νοεμβρίου 1960 οι τρεις από τις τέσσερις αδελφές Mirabal δολοφονούνται. Και οι τρεις είχαν προβάλει την αντίστασή τους στη δικτατορία του Ραφαέλ Τρουχίγιο και συμμετείχαν σε δραστηριότητες κατά του καθεστώτος στη Δομινικανή Δημοκρατία. Και οι τρεις θεωρούνται ηρωίδες στη χώρα τους, αφού θεωρούνται «σύμβολα τόσο της λαϊκής, όσο και της φεμινιστικής αντίστασης».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα