Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤΩΡΑ -Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τα αρχαία της Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

ΤΩΡΑ -Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τα αρχαία της Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

Mε μαύρα ρούχα και κρατώντας πανό μέλη  της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς  πραγματοποιούν σιωπηρή διαμαρτυρία εδώ και λίγη ώρα  έξω από το δημαρχιακό μέγαρο.

Η  Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς διαμαρτύρεται για την  απόφαση του ΣτΕ ,  να προχωρήσει η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της η Κίνηση Πολιτών, αναφέρει μεταξύ άλλων, ”Η τελική ετυμηγορία διαμορφώθηκε με την οριακή πλειοψηφία 13-12 καταλήγοντας στην απόρριψη της Αίτησης Ακύρωσης που υπέβαλαν 7 φορείς κατά της Υπουργικής Απόφασης για την απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου και θεωρητικά ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου με την μέθοδο της απόσπασης /απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων. Με διαπιστωμένη αφενός την σπανιότητα και τη μοναδική σημασία του εκτεταμένου και σε άριστη κατάσταση διατήρησης ευρήματος του τμήματος της βυζαντινής πόλης σε 1500 τ.μ., −όπως αναδείχθηκε διεθνώς από επιφανείς επιστημονικούς κύκλους, φορείς και προσωπικότητες− και, αφετέρου, με την εύθραυστη πλειοψηφία κατά μία ψήφο, η αναγκαιότητα της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων του βυζαντινού σταυροδρομίου τίθεται σε διαφορετική τροχιά. Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει το ηθικό πλεονέκτημα και οι ευρύτερες συναινέσεις για ανάλογη πράξη καταστροφής”.

Δείτε τις φωτογραφίες του Seleo.gr.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα