Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΤο νέο και τελευταίο τραγούδι των Beatles έρχεται με τη βοήθεια...

Το νέο και τελευταίο τραγούδι των Beatles έρχεται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο θρυλικός σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποκάλυψε πρόσφατα ότι χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει το “τελευταίο” τραγούδι των Beatles. Σε μια συνέντευξή του στο πρόγραμμα του BBC Radio 4, ο σερ Πολ αποκάλυψε ότι εξάγει τη φωνή του αείμνηστου Τζον Λένον από ένα παλιό ντέμο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Το τραγούδι αυτό, του οποίου δεν αποκάλυψε ακόμη το όνομα, αναμένεται να είναι μια σύνθεση του Τζον Λένον με τίτλο “Now and Then” από το 1978. Ο ΜακΚάρτνεϊ είχε λάβει αυτό το ντέμο από τη χήρα του Τζον, Γιόκο Ονο, το 1994. Το ντέμο αυτό είχε συμπεριληφθεί σε μια κασέτα με την ετικέτα “For Paul/ Για τον Πολ”, που ο Λένον είχε φτιάξει πριν από το θάνατό του το 1980.

Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν προέκυψε λόγω της εμφάνισης των εξελιγμένων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Όπως μας ενημέρωσαν από το online δισκοπωλείο discobole.gr, “Η ιδέα να ολοκληρωθεί το τραγούδι αυτό είχε προκύψει και στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν ο ΜακΚάρτνεϊ, ο Ρινγκο Σταρ και ο Τζορτζ Χάρισον προσπάθησαν να το ολοκληρώσουν, αλλά οι προσπάθειες τους κατέληξαν σε αδιέξοδο. Με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης, ο ΜακΚάρτνεϊ είδε μια ευκαιρία να φέρει το τραγούδι στην ολοκλήρωσή του.”

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς χρησιμοποίησε ο ΜακΚάρτνεϊ την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράγει τη φωνή του Λένον παραμένουν ασαφείς. Ωστόσο, ο σερ Πολ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η επανασύνδεση θα είναι ένας τρόπος να τιμήσει τον φίλο και συνεργάτη του, Τζον Λένον, καθώς και να δώσει στους οπαδούς των Beatles ένα αξέχαστο μουσικό δώρο.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει αυτό το “τελευταίο” τραγούδι των Beatles. Ωστόσο, οι οπαδοί και οι θαυμαστές της μπάντας παραμένουν ανυπόμονοι για αυτήν την αναμενόμενη κυκλοφορία που αναμένεται να συγκινήσει τον κόσμο της μουσικής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα