Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (Χάρτης)

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (Χάρτης)

Μπορεί φέτος οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να μην επιτρέπουν εξορμήσεις σε χωριά, εξοχικά και χειμερινούς προορισμούς ωστόσο όπως κάθε χρόνο το ενδιαφέρον για τον καιρό παραμένει υψηλό.

Άλλωστε είναι και θέμα διάθεσης αφού σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να μετακινηθεί έστω σε ένα φιλικό σπίτι για να γιορτάσει εν μέσω κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που διαθέτει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου, θα είναι ήπιος και ζεστός.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά καθώς και στη Θράκη, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στον Χάρτη παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος. Με πορτοκαλί αποχρώσεις φαίνονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη από την μέση τιμή των ετών 1979-2010.
mapin2

Η «παράδοση» του καιρού την ίδια μέρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έτη 2010, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017 και 2019 η ημέρα των Χριστουγέννων κύλησε με καλές καιρικές συνθήκες, ενώ το 2010 ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή για την εποχή ημέρα (πχ 25 βαθμοί στην Κρήτη) η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, γεγονός αρκετά σπάνιο.

Σχετικά ζεστός και βροχερός ήταν ο καιρός το 2013, ενώ το 2011 και 2018 το σκηνικό του καιρού ήταν αμιγώς χειμερινό.

Κακοκαιρία πριν την Πρωτοχρονιά

Ωστόσο χειμώνας είναι και το ήπιο σκηνικό του καιρού δεν θα διατηρηθεί για πολύ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στο τέλος του χρόνου ο καιρός παρουσιάζει παραδοσιακά σημαντικές μεταβολές και εκδηλώνονται κακοκαιρίες.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και το διήμερο Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12 αν και όσο πλησιάζει ο καιρός θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα