Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤι έδειξε η νεκροψία στη σορό της μετανάστριας που πυροβόλησαν στον...

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό της μετανάστριας που πυροβόλησαν στον Έβρο

Τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της η νεαρή μετανάστρια που πυροβολήθηκε πιθανότατα από Τούρκο διακινητή το βράδυ του Σαββάτου στον Έβρο περιγράφει ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης ο οποίος εξέτασε τη σορό και πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παυλίδης «πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 20-25 ετών, αφρικανικής καταγωγής, αγνώστων λοιπών στοιχείων». Αναφορικά, δε, με το θανατηφόρο τραύμα, ο ίδιος επισημαίνει: «Το τραύμα ήταν ένα και ήταν διαμπερές από όπλο μικρού διαμετρήματος. Πύλη εισόδου ήταν η δεξιά πλαγιοπίσθια θωρακική χώρα με λοξή φορά από πάνω προς τα κάτω. Η απόσταση του πυροβολισμού ήταν πολύ κοντινή, 10 με 20 εκατοστά».

«Ο θάνατός της προέρχεται από εσωτερική αιμορραγία (τρώση νεφρού και μεγάλων αγγείων). Η κοπέλα έχασε τη ζωή της περίπου στα δύο λεπτά από τη στιγμή που πυροβολήθηκε. Όταν έπεσε στο νερό πρέπει να ήταν η στιγμή που ξεψύχησε», τονίζει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής.

«Έχουμε ολοκληρώσει τις εργαστηριακές εξετάσεις των οποίων αναμένουμε τα αποτελέσματα, και προσωπικά πραγματοποίησα νεκροψία – νεκροτομή και έλαβα δείγμα DNA προκειμένου να ταυτοποιηθεί η σορός της άτυχης κοπέλας», καταλήγει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το χρονικό της τραγωδίας στον Έβρο με θύμα την άτυχη γυναίκα περιέγραψαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr. Όλα συνέβησαν γύρω στις 20:50 το βράδυ του Σαββάτου όταν ελληνική περίπολος διαπίστωσε έντονη κινητικότητα στα σύνορα μας στην περιοχή του Σουφλίου. Όταν είδαν μια βάρκα με παράτυπους μετανάστες εντός αυτής προχώρησαν σε χρήση φωτεινών σημάτων προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδό τους στη χώρα μας. Τότε, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα οι Έλληνες αστυνομικοί να τρέξουν να καλυφθούν αλλά και να ανταποδώσουν με προειδοποιητικά πυρά.

Τελικώς η βάρκα με τους παράτυπους μετανάστες έφτασε στα ελληνικά εδάφη. Μέσα σε αυτήν βρίσκονταν τρεις άνδρες που δήλωσαν ότι είναι πακιστανικής καταγωγής και μια γυναίκα υπήκοος Ερυθραίας. Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί φώτισαν προς το ποταμό Έβρο και είδαν να επιπλέει το άψυχο κορμί μιας γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που σύμφωνα με τους αλλοδαπούς ήταν μαζί τους στην βάρκα.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε την Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία στην οποία περιγράφονται όλα όσα εκτυλίχθηκαν με τους αστυνομικούς να φωνάζουν «Αστυνομία – Γυρίστε πίσω» και δευτερόλεπτα αργότερα να πέφτουν στο έδαφος για να καλυφθούν από τα πυρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Το Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, και ώρα 20:50 σε περιοχή του Έβρου στο Σουφλί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης εντόπισαν ομάδα ατόμων να επιβιβάζεται από την απέναντι όχθη σε πλαστική βάρκα με σκοπό την παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη διέλευση, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση φακών και φωνητικών προειδοποιήσεων σχετικά με την ιδιότητά τους («Αστυνομία – Γυρίστε πίσω»), ωστόσο εκείνη τη στιγμή από την απέναντι πλευρά ακούστηκαν πυροβολισμοί, η κατεύθυνση των οποίων δεν μπορούσε να διαπιστωθεί λόγω του σκότους.

Για τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας οι Έλληνες αστυνομικοί έσπευσαν να καλυφθούν, πυροβολώντας προειδοποιητικά στον αέρα, καθώς οι πυροβολισμοί από την απέναντι πλευρά συνεχίζονταν σε ριπές με τον ίδιο ρυθμό προς άγνωστη κατεύθυνση.
Όταν η βάρκα κατέφθασε στην ελληνική όχθη, πέντε από τους μετανάστες αποβιβάστηκαν από αυτή, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν πίσω. Οι τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά κολυμπώντας ενώ μία γυναίκα παρέμεινε να επιπλέει στο νερό και όταν οι αστυνομικοί την ανέσυραν με δυσκολία, διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Όπως διαπιστώθηκε η σορός έφερε στην πίσω δεξιά θωρακική χώρα τραύμα, όμοιο με πυροβολισμού και μεταφέρθηκε για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, όπου από την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή η αιτία θανάτου είναι πυροβολισμός από πολύ κοντινή απόσταση (μερικά εκατοστά) με χρήση όπλου μικρού διαμετρήματος.

Οι διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, εξετάσθηκαν σχετικά και προέκυψε ότι για τη μεταφορά τους στην Αθήνα είχαν πληρώσει από 2.000 ευρώ ο καθένας σε κύκλωμα διακίνησης στην Κωνσταντινούπολη. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης».

 

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα