Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤεράστιες οι αυξήσεις στην τιμή του κρέατος στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Τεράστιες οι αυξήσεις στην τιμή του κρέατος στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Στα ύψη εκτόξευσε τις τιμές του κρέατος ο πόλεμος στη Ουκρανία, καθώς έχει υπάρχουν φόβοι για ελλείψεις σιτηρών. Ακόμη και το φθηνότερο μέχρι πρόσφατα κοτόπουλο, έγινε πλέον απλησίαστο για τους περισσότερους καταναλωτές.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τσάτσου

Ολοένα και λιγότερο κόβουν το κρέας τα μαχαίρια των κρεοπωλών στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι τιμές ακόμη και στο φθηνότερο, έχουν εκτοξευτεί. Από αρχές της εβδομάδας, η τιμή του κοτόπουλου… ”πέταξε” κατά 1 ευρώ υψηλότερα και του χοιρινού κατά 1,8 ευρώ ανά κιλό.
Οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, από όπου εισάγουμε σιτηρά, αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι τιμές των ζωοτροφών.

Οι καταναλωτές, σοκαρισμένοι, επιλέγουν ακόμη και από το κοτόπουλο, τα φθηνότερα κομμάτια, όπως φτερούγες και πλατάρια, αναφέρουν οι επαγγελματίες, ενώ έχουν μειώσει τις ποσότητες, αλλά και τις αγορές από τα κρεοπωλεία. Η κίνηση, ακόμη και στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, το Καπάνι, τα κρεοπωλεία της οποίας θεωρούνται από τα πιο φτηνά έχει πέσει στο ναδίρ, ενώ κάθετα έχει μειωθεί και η πελατεία των κεντρικών και συνοικιακών κρεοπωλείων. Η τεράστια αυτή η αύξηση, σύμφωνα με κτηνοτρόφους και κρεοπώλες, δεν θα είναι η τελευταία, καθώς όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ελλείψεις σε σιτηρά θα μεγαλώνουν και οι τιμές των ζωοτροφών θα συνεχίσουν να εκτοξεύονται.

Δείτε το ρεπορτάζ του Seleo.gr.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα