Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤέμπη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες

Τέμπη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες

λεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελευθερία» και το onlarissa.gr, οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, οι οποίοι βρίσκονταν στον σταθμό Λάρισας λίγες ώρες πριν σημειωθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο σταθμάρχες Λάρισας αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, Τρίτη (19/12) μετά τη συμπληρωματική τους απολογία στον εφέτη ανακρτιή, Σωτήρη Μπαϊκάμη, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών της τραγωδίας, οι δύο σταθμάρχες, ο έμπειρος 50χρονος και ο συμβασιούχος 34χρονος, κλήθηκαν χθες για συμπληρωματική απολογία με αναθεωρημένο το σε βάρος τους κατηγορητήριο ως προς το πλήθος και τα στοιχεία θανόντων και τραυματιών και όχι ως προς τα αδικήματα τα οποία παραμένουν τα ίδια.

Τέμπη: Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν
Οι δύο σταθμάρχες αφέθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, ελεύθεροι χθες το μεσημέρι και με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, που τους είχαν επιβληθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης τους απολογίας τον Μάρτιο του 2023.

Για τον 50χρονο έμπειρο σταθμάρχη ειδικότερα, τού επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 15.000 ευρώ, ενώ στον 34χρονο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 10.000 ευρώ.

Τέμπη: Ολοκληρώνεται η έρευνα του πραγματογνώμονα

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η έρευνα του πραγματογνώμονα με τους σκύλους στα Τέμπη αναμένεται να ολοκληρωθεί μία από αυτές τις ημέρες, ενώ οι Αρχές αναμένουν τα τυχόν ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μεταξύ άλλων, αναμένονται τα αποτελέσματα για την ανάκτηση οπτικού υλικού από τη Θεσσαλονίκη, τους Νέους Πόρους κλπ, βίντεο που να διευκρινιστεί αφορούν μόνο στο σκέλος του φορτίου που μετέφερε η Εμπορική Αμαξοστοιχία 63503 αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών εκείνης της βραδιάς όπως και το οπτικοακουστικό υλικό είναι εντ ταγμένα στα αποδεικτικά μέσα, καθώς έχουν κατασχεθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα