Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣύσκεψη Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας - Κίνδυνος για πυρκαγιές λόγω ισχυρών ανέμων της...

Σύσκεψη Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας – Κίνδυνος για πυρκαγιές λόγω ισχυρών ανέμων της επόμενες ημέρες

Σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ακολούθως συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο συζήτησης τους ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν στην χώρα τις επόμενες ημέρες και τον κίνδυνο ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ακριβέστερα αντικείμενο της ήταν ο κίνδυνος για την ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν την Κυριακή, την Δευτέρα και την  Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου συμμετείχαν η ηγεσία του υπουργείου και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και περιφερειάρχες και εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ισχυροί άνεμοι θα πνέουν σεΒ όρειο Αιγαίο, Αττική, Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη και νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Πρόκειται για ανέμους έντασης 7 με 8 μποφόρ οι οποίοι καθιστούν την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για την έναρξη πυρκαγιών. Για τις περιοχές αυτές αποφασίστηκε η ετοιμότητα των δυνάμεων τη πολιτικής προστασίας να σε επίπεδο κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς). Στο πλαίσιο αυτού  το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ. Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Επισημένεται ότι σήμερα εκδηλώθηκαν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (δηλαδή μέσα σε μόλις 12 ώρες) 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα